Zsarolási ügy miatt nyomoz az ügyészség a DK-nál

Választás rendje elleni bűntett gyanúja miatt nyomoznak egy hangfelvétel tartalma miatt, ahol még a tavalyi országgyűlési választások előtt a DK-s Varju László költség- és kártérítést ajánlott fel az MSZP-s Horváth Imrének, annak fejében, hogy Újpesten és Káposztásmegyeren lépjen vissza a javára – tudta meg a Pesti Srácok.

hirdetés

Gyurcsány párttársa az egyórás felvételen megpróbálta manipulálni, presszionálni Horváthot, akinek számos alkalommal a szemére vetette: ha nem lép vissza a DK javára, akkor egyértelműen a Fideszt támogatja. Ám Horváth Imre minden zsarolási kísérlet ellenére sem állt kötélnek, elmondta, hogy egyéni baloldali jelöltként indul az országgyűlési választáson.

A választásokon később Horváth Imre a két százalékot alig meghaladó eredményével nem került be az Országgyűlésbe; a körzet képviselője végül Varju László lett.

Horváth másfél esztendeje éppen azért lépett ki az MSZP-ből, mert Gyurcsány már jóval a parlamenti választás előtt elkezdte rávenni az ellenzéki pártokat, hogy a DK javára lépjenek vissza. Ebbe az MSZP akkori elnöke, a Gyurcsánnyal a szakítás után is jó kapcsolatokat ápoló Molnár Gyula bele is ment, és közölte Horváth Imrével, hogy a munkájával ugyan meg vannak elégedve, de Újpesten átadják a mandátumszerzés lehetőségét a DK-nak.

Horváthról egyébként később még azt is elterjesztették, hogy KGB-ügynök volt.

A Pesti Srácok birtokában lévő hangfelvétel tanúsága szerint Varju László nem járt sikerrel Horváth Imrénél, pedig azt is felvetette, hogy a kampányra addig fordított kiadásait megtérítik neki, „így senki nem jár rosszul”, és hát meg lehet oldani a dolgokat „okosan is”.

Mint ismert, a DK-sok kampányfinanszírozása Pécsen is téma volt – egy itt kiszivárgott hangfelvételen a helyi DK-sok arról beszélnek, a tavalyi választási kampányukat is egy „bűnöző” finanszírozta.

A teljes cikk a Pesti Srácokon ITT olvasható.

Hirdetés