Békemenet: öt kérdésre vár választ az MSZP

Az MSZP öt kérdést intézett Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez, valamint Bayer Zsolt újságíróhoz annak kiderítésére, milyen kapcsolat áll fenn a kormány és a Békemenet között.

hirdetés

A szocialista párt az MTI-hez szerdán eljutatott közleményében emellett arra is kíváncsi, hogy milyen pénzügyi támogatásban részesíti a kormány a Békemenetet, illetve “kerül-e közpénz a békemenetre buszoztatott polgárok költségeinek megtérítésébe”.

Az MSZP tudni szeretné továbbá, hogy “ki fizeti a Békemenet plakátjait, a Békemeneten részt vevő vidékiek, külföldiek utaztatását, szállását, ellátását”. A szocialisták utolsó kérdésükben arra is választ várnak, “minek köszönhető, hogy a Békemenet szervezésében főszerepet vállaló jobboldali médiumokban drasztikusan megnőttek a fideszes vezetés alatt álló állami intézmények reklámjai az első Békemenet időszakában”.

Az MSZP közleményében úgy fogalmaz, már a korábbi Békemenetet is beárnyékolta annak gyanúja, hogy az kormánytámogatással jött létre, sőt közpénz is szerepet játszott annak létrejöttében, így elvárják, hogy a szervezők és a kormány tisztázza a felmerült gyanúkat. A párt “véletlenszerű egybeesésként” említi, hogy “március 15-én fél kettőkor egy időben indul el a kormánnyal szimpatizáló állampolgárok +teljes mértékben kormánytól függetlenül+ szerveződő Békemenete és a közigazgatási minisztérium ugyanonnan ugyanoda tartó ünnepi menete”.