Jelentős forgalom várható a horvát utakon

Ezen a hétvégén ismét jelentős forgalom várható a horvát utakon – figyelmeztet a Horvát Autóklub (HAK). Az autós szervezet előrejelzése szerint ezúttal is pénteken délután, szombaton egész nap, valamint vasárnap délután várhatók torlódások az autópályákon, a tengerparti utakon és a határátkelők környékén.

hirdetés

Nagyon erős forgalomra kell számítani az A1-es autópályán Zágráb és Károlyváros (Karlovac) között, valamint a Bosiljevo-Split-Ravca szakaszon, továbbá az A6-os sztrádán Bosiljevo és Ostrovica, valamint az A3-ason a Bregana-Slavonski Brod-Bajakovo útvonalon.

Hasonló tumultus várható a fiumei (Rijeka) elkerülő úton, valamint a D1-es főútvonalon és a tengerparti D8-as főúton. Hosszabb-rövidebb várakozási idővel számolhatnak az utazók a nagyobb kompkikötőkben, így Jablanac, Prizna, Brestova és Valbiska közelében. Ugyancsak hosszú autósorok alakulhatnak ki a szárazföldről a Krk-szigetre vezető híd előtt, valamint az Isztriai-félszigeten, a szlovén határ irányába.

Minden hétvégén megismétlődik, hogy az Adria felől hazatérők Zágráb előtt, Luckonál a fizetőkapuknál összetorlódnak. A Horvát Autóklub ezért azt javasolja, hogy az autósok vegyék igénybe a kizárólag bankkártyás fizetési lehetőséget kínáló sávokat Demerjénél, mert itt kisebb a várakozási idő.

Az elmúlt hét végén a HAK jelentései szerint szintén óriási dugók alakultak ki a horvát utakon. A Krk-szigetre vezető hídnál, valamint az isztriai Y-autópályán Szlovénia irányába egyaránt 20 kilométeres sorban álltak az autók szombaton délután. Zágráb előtt, a fizetőkapuknál ugyanekkor 6-8 kilométeres volt a kocsisor.