Kémek, politikusok: új regényt írt Umberto Eco

Kémek, politikusok, uralkodók és összeesküvők a főszereplői Umberto Eco új regényének, mely októberben jelenik meg, harminc évvel az egész világon bestsellerré vált A rózsa neve után. A XIX. századi Európában játszódik, a lázadás és a forradalmak évtizedeiben – ennél sokkal többet egyelőre nem tudni Umberto Eco új könyvéről.

hirdetés

Nem árul el többet a mű címe sem: olaszul az Il cimitero di Praga címet kapta a regény, mely magyarra Prága temetőjeként vagy A prágai temetőként is fordítható. Az új könyvről annyi információ szivárgott ki Eco egy közeli munkatársaitól, hogy 450-500 oldalas lesz.

Az olasz könyvesboltokba októberben kerülő regény története a milánói Bompiani kiadó sejtelmes összefoglalója szerint egy cinikus hamisítóról szól, aki az európai titkosszolgálatok felének kémkedik, merényleteket tervez, olyanokat, amelyek ténylegesen irányították kontinensünk történelmi és politikai útját.

Az Il cimitero di Praga pontosan harminc évvel követi Eco 1980-ban megjelent és az egész világon bestsellerré vált könyvét, A rózsa nevét. Azóta Eco másik négy regényt írt, A Focault-ingát (1988), A tegnap szigetét (1994), a Baudolinót (2000) és a Loana királynő titokzatos tüzét (2004), amelyek mind megjelentek magyarul is.