Megtartják a demonstrációt a devecseriek pénteken

Mindenképpen megtartják a tervezett demonstrációt pénteken a devecseriek, ha kell, polgári engedetlenség árán is – mondta Csenki Géza, az akció főszervezője szerdán az MTI-nek.

hirdetés

A rendőrség előző esti közlésére reagálva, amely szerint az egész megye területén érvényben lévő veszélyhelyzetre való tekintettel nem engedélyezik a demonstráció megtartását Devecserben, Csenki Géza kijelentette: “nincs vesztenivalónk, mindenünket elvitt a vörösiszap”. Hozzátette, hogy ötezer emberről van szó, vállalkozások százai mennek tönkre. “Többet követelünk. Senki nem garantálja, hogy 5 év múlva nem nő a daganatos megbetegedések száma, élhető várost akarunk” – mondta.

Közölte, hogy a rendőrségtől még nem kapták meg a dokumentumot, amely azt tartalmazza, milyen indokkal utasítják el a tüntetés megtartását. Mint megjegyezte, ők ennek ellenére megtartják a tiltakozó akciójukat, ‘ha nem Devecserben, akkor máshol”.

A kormány intézkedései ellen tiltakozók a tervek szerint péntek reggel 8 órakor foglalnák el a 8-as főút Budapest felé vezető szakaszát ötszáz méter hosszan, a szervezők mintegy ezer résztvevőre számítanak.