Tóth és Berkecz: pletykák és kifogások

Az ellenzéki Összefogás képviselőjelöltje, az MSZP-s Tóth Bertalan és az Együtt-PM dél-dunántúli igazgatója, Berkecz Balázs keddi sajtótájékoztatójukon bírálta a választási rendszert.

hirdetés

– Recseg-ropog a fideszes álomvilág, ahogyan a választási informatikai rendszer is – mondta Tóth Bertalan, aki szerint neki két és fél órát kellett várnia, hogy nyilvántartásba vegyék, korábban pedig hibás aláírásgyűjtő íveket kapott a választási irodától, amelyet ugyan igen hamar javítottak, de ez akkor is gyanús – vélte.

Azt mondta, látott Pécsett számára ismeretlen fideszes aktivistákat, akiket buszokkal szállítottak ide – szerinte. Kitért arra is, hogy az Összefogás Pécsért Egyesület alelnökének, Kővári Jánosnak nem a baloldali Összefogás nevével, hanem a Pécs problémáival kellene foglalkoznia.

Az Együtt-PM-es Berkecz Balázs kifogásolta, hogy olyanok is kapnak meghívót a párt Magyar Csapatába, akik nem írták alá korábban a rezsicsökkentésre vonatkozó íveket; így egy 13 éves pécsi kislánynak, az egyik Együtt-PM-es választókerületi elnöknek, valamint Berkecz közeli hozzátartozójának is postáztak levelet.

Berkecz azt állította, igaz konkrétumokat nem akart mondani, hogy Szigetváron közmunkásoktól is gyűjtöttek aláírásokat, illetve hogy közmunkások az egyik baranyai faluban munkaidejük alatt gyűjtöttek Tiffán Zsolt fideszes jelölt érdekében.

Berkecz – kérdésünkre, hogy miért nem fordulnak a Választási Irodához – közölte, egyelőre gyűjtögetik a bizonyítékokat és ha “összeáll valami”, akkor lépnek.

A Fidesz közleményben reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra. A pletykákkal nem foglalkoznak, de a hibás címekre postázott meghívókért elnézést kérnek.

A Fidesz Pécsi elnökségének közleménye

“A Magyar Csapathoz önkéntesen lehet jelentkezni személyesen, online vagy telefonon.

A rezsifórumokra való meghívókat csak azok kapják, akik korábban aláírásukkal támogatták a rezsicsökkentés megvédését és kértek értesítést a programokról, fórumokról. A kölcsönös bizalomra építünk, ezért a név és értesítési cím megadása mindig önkéntes, a megadott adatok valódiságát nincs módunkban ellenőrizni, mert hivatalos személyazonosításra nem kerülhet sor egyetlen esetben sem (vagyis sem személyi igazolvány számot, sem lakcímkártyát nem kérünk a szimpatizánsainktól)! Ezért sajnos előfordulhat, hogy az aláírók között vannak olyanok is, akik – akár szándékos provokációból – nem a saját nevüket és adataikat, hanem például a szomszédét vagy egy ismerősükét adják meg – hiszen megtehetik.

Sajnálatunkat fejezzük ki és elnézést kérünk az illetékes családtól, ha az említett esetek valóban megtörténtek, természetesen nem célunk meghívókat küldeni azoknak, akiket nem érdekel, vagy nem nézik jó szemmel a rezsicsökkentést, vagy nem értenek egyet a Fidesz politikájával.

A Fidesz Pécsi Elnöksége”

  • vackor

    Azért tiszta a lelkiismeretük, mert ezekről minden gazság lepereg.
    Hajrá Jobbik!

  • Soma

    Csak az erősek és tiszta lelkiismeretűek képesek bocsánatot kérni, sárdobálás és mocskolódás helyett! Hajrá Fidesz!