Választási csalás gyanúja Mohácson

Az Origo hírportál értesülései szerint a Baranya megyei rendőrség választási csalás gyanúja miatt nyomoz, miután a mohácsi választási iroda egyik munkatársa saját nevére talált öt párt ajánlóívén is.

hirdetés

Az internetes újság pénteken megjelent cikkében Loschán Ferenc helyi baloldali jelöltre hivatkozik, valamint közli, hogy a nyomozás tényét a rendőrség megerősítette, de részleteket nem árult el.

A cikk szerint a mohácsi választási iroda egyik munkatársa egy olyan aláírásgyűjtő-ívén találta meg a nevét, amelyet nem támogatott, ezt követően az összes ajánlóívet átnézte és további négy párt papírján is rábukkant a nevére.

Az Origo forrása szerint a helyi választási iroda ezután hivatalból feljelentést tett, a rendőrség pedig házkutatást is tartott az ügyben.

A portál arról nem szerzett információt, mely pártok lehetnek érintettek, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanakkor megkeresésükre megerősítette, hogy ismeretlen tettes ellen nyomoznak “jogosulatlan aláírással vagy hamis adatok feltüntetésével elkövetett, a választás rendje elleni bűntett elkövetésének gyanúja miatt”.

Korábban több hírportál is beszámolt arról, hogy egyes pártok kereskedhettek az aláírásokkal, hogy így juthassanak a jelöltállítással járó állami támogatáshoz.

A rendőrség korábban hasonló ügyben, a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt rendelt el nyomozást Hódmezővásárhelyen.

Hirdetés