hirdetés

Termelői vásár lesz a Búza téren

pécsma.hu

2013.06.05

 • fodor ibolya

  Ha láttál olyan árust kérlek jelezd. Igyekszünk kiszűrni, hidd el, és megköszönjük ha ebben bárki segít, hisz a célünk immár 2 éve az, hogy a helyi termelőket, kézműveseket hozzuk helyzetbe. Mint ahogy azt az Aszpik piac is teszi, magas szinten, szintén önkéntes munkával.

 • fodor ibolya

  A KÉK egyesület nem csak a Melinda parkban, hanem a Kossuth téren, és a Berek sétányon is szervez piacot önerőből. Semmi baj azzal, ha minél több helyen lesz helyi termelői piac!!Sőt!! A baj a módszerrel van…és az “első” jelzővel. Úgy tegyük a dolgunkat, hogy ne tiporjuk sárba más munkáját. Az hogy a KÉK mennyi működési támogatást kap, nem titok..és hogy az mire elég, az sem…sok sok önkéntes munkával tudjuk rendben tartani a 3 hektár szabadidő parkot, a működési támogatás a ház, és a park fenntartására elég, a programjainkat önerőből, és a társszervezetek támogatásával, önkéntes munkájával valósítjuk meg! lehet jönni segíteni…az ajtó mindenki előtt nyitva…Mi nem kapunk fizetést azért amit csinálunk!Sikereket minden helyi piac szervezőnek, és segytünk /mint ahogy eddig is/ aki ezért hozzánk fordul…de van aki nem fordul, csak visz…viszi más munkáját…ezzel van a baj.

 • re Ibolya

  Azért én láttam a Kossuth téri piacon olyan árust, aki a saját termékét a nagybani piacon szerzi be. Azt hiszem, hogy elég pénzt kap a KÉK egyesület, hogy szervezzen a Melinda parkban piacot. Nem mindenki akar elmenni Kertváros, nagyon jó, hogy itt is lesz piac legalább egy napra, ha már a kispiacot megzüntették a nagy okosok.

 • fodor ibolya

  Komolyan mondom a pofátlanság vérlázító…”első”…miben első?És csodálom hogy Kővári János ehhez a nevét adja…./mert hogy ő mindig hangoztatja, hogy civil/

 • fodor ibolya

  És vajon mitől az első? mert 2 éve nyílt az első a Melinda parkban, aztán őt követte az Aszpik, majd a Kossuth téri piac, és aztán a Berek sétány!Ha jól számolom, a negyedik…ráadásul elődjeihez nem méltón, az árusokat ezekről a piacokról gyűjtötték össze, a piac szervezői pedig nem kevés fizetést kapnak érte, /szintén ellentétben a másik 4 piaccal, amely alulról jövő civil szerveződés, és akik sokat sokat dolgoztak, saját benzinjüket, telefonjukat használva, hogy eljussanak a kistermelők, a kézművesek/ sikereket nekik…..de a módszer igencsak megkérdőjelezhető, és súrolja a tisztesség határait.

 • Lokálpatrióta

  Ha ez is olyan kőgazdagoknak való puccparádé lesz mint a Kossuth téri Tüke-piac, akkor kis se pakoljanak. A Búza tér környéke nem arról híres, hogy a helyiek 10.000 forintos ínyenc sajtokat és 1000 forintos paradicsomot vesznek raklapszám. Inkább vissza kéne hozni a régi, olcsó kispiacot, aminek a helyén semmi szükség nincs lakóparkra, van épp elég üres lakás Pécsen enélkül is. http://szociologus.btk.pte.hu/vizualis-mhely/terek-es-helyek/47-buza-teri-kispiac