Ezek az új helyek nyitnak a belvárosban

Egy jó smoothie elvitelre, grillezett hal ebédre a Jókai téren, esetleg egy falat csokis bonbon desszert gyanánt? Az elmúlt időszakban újabbnál újabb helyek nyitottak a városban és nyitnak még a közeljövőben. Kössük fel a gatyát, mert egyre nehezebb lesz választani!

hirdetés

Blöff Bisztró

A Blöff bisztró konyhája biztosan nem ismeretlen a pécsieknek. Bár éttermet csak nemrégen nyitottak a Jókai téren, a városi rendezvényeken, programokon 10-15 éve jelen vannak. Az állandó vendéglátóegység terve öt éve merült fel először, a tulajdonosok azóta töltögették a malacperselyt. Belvárosi helyükön látványkonyhával, hangulatos terasszal és változatos napi ajánlatokkal várják a pécsieket. Ételeik nagy részben mediterrán vidékek ihlették, főként a dalmát tengerpart. Nyolcvan százalékban halételeket kínálnak, de gondolnak azokra is, akik nem feltétlenül rajonganak a tenger gyümölcseiért. Ők elsősorban marha-, csirke-, kecske- és bárányhúsból készült fogásokból válogathatnak. Étlapjuk folyamatosan változik, menüzni nem lehet náluk, de napi ajánlattal mindig készülnek.

Blöff Bisztró
Pollo con mascarpone, polenta, csirkecomb a Blöffből 

Eleven – bor&tapas

A nyár közepén nyitott bor- és tapas bárral szintén új színfolttal gazdagodott a város gasztrotérképe. Az Eleven koncepciója, hogy a minőségi, finom borok mellé kis fogásokat kínáljanak. Nevezetesen sonkát, többféle olívabogyót, sajtokat, amelyek mediterrán vidékekről, döntő részben Spanyolországból és Olaszországból érkeznek. Szerdától szombatig tartanak nyitva és minden nap készülnek valamilyen extra ajánlattal, ami jellemzően meleg étel.  Az éttermet S. Pápa Petra, a NoSalty.hu alapítója viszi, Labancz Richárd pedig sommelierként segíti a munkát.

Eleven
Pármai padlizsán az Elevenben

Tógazda Halpiac

A Rákóczi út 28. alatt található halpiac augusztus elején nyitott, közel 40-50-féle termékkel, naponta változó halkínálattal. Az édesvízi halakat közeli gazdaságokból hozzák, a tengeri halakat pedig Horvátországból szállítják az üzletbe, frissen, nem fagyasztott állapotban. A kagylókat például ezentúl közvetlenül egy tengeri akváriumból adagolják majd a vásárlóknak. A tulajdonosok gondoltak azokra is, akik nem szeretik, vagy nem értenek a halpucoláshoz, filézéshez, ezért konyhakész termékekkel is készültek, például irdalt pontyfilé és pontychips is van készleten. Egy jó halászléhez pedig szó szerint mindent megvehetünk itt, még a gyufatésztát is.

Tógazda Halpiac

STB Street Food and Bar

Az egyetem közelében, az Alkotmány utca és az Édesanyák útja találkozásánál találjuk a Street Food and Bar nevű új helyet. Egy közgazdász és egy jogász barátságnak köszönhetően született az étterem, amely elég nagy, csaknem 70 fő befogadására képes. Különlegessége, hogy az amerikai street food vonalat képviseli különféle burgerekkel, vastag és vékony tésztás pizzákkal, sült krumplival, fűszeres panírban sült csirkecombbal, sült oldalassal, és brownie-val. A bucitól a szószokig, a sült krumplin át minden helyben készül, és semmi sem mirelit vagy előre csomagolt. Étlapjuk viszonylag szűk, de karakteres és a tervek szerint kéthavonta megújul majd.

Street Food and Bar
Ínycsiklandó burger a STB-ből

És ami még csak most jön!

Juice&Co.

Jó hír, hogy jövő héttől már nemcsak kávét, vagy teát, hanem akár smoothiet és turmixokat is vihetünk a munkába. Nemsokára nyit ugyanis a Jókai téren a Juices&Co., ahol zöldségből és gyümölcsből facsart leveket, salátákat, szendvicseket, sőt még poharas levest is vásárolhatunk. A hely elsősorban az elviteles fogyasztásra lesz berendezkedve, de minimális tér lesz a helyben fogyasztásra is. Plusz érdekesség, hogy az üzletvezető pár férfi tagja török állampolgár, ami a tervek szerint az ételek, italok ízvilágában és az alapanyagokban is megmutatkozik majd.

Csoko-Láda

A Csoko-Láda csokoládé szaküzlet a Zsolnay-negyed legédesebb pontja, és most nagy örömünkre a belvárost is feldobják finomságaikkal. Jövő hétre megnyitják második pécsi üzletüket a Király utca 1-ben, és egy igazi pécsi különlegességgel, a fügés-mandulás csokoládéval debütálnak. Külön öröm, hogy a manufaktúra is beköltözik, így akik szeretnék látni, hogyan készülnek a bonbonok, azoknak feltétlenül muszáj betérniük ide. A Zsolnay-negyedben található és a belvárosi üzlet között a fő különbség az lesz, hogy utóbbiban a Csoko-Láda saját termékei élveznek majd előnyt. Ezen kívül Semriamis kávét is lehet majd kapni náluk.

Akik még újak

Nemrég nyitott meg Uránvárosban az Ybl Miklós utcában egy újabb Tornyos Pékség és cukrászda. A történelmi belvárosban a Pécsi Kávé és a Next Step Coffee az új kedvenceink, mindkét helyen isteni reggelikkel indíthatjuk a napot. A Jókai tér és az Irgalmasok utcája sarkán egy vadonatúj Aranycipóban ücsöröghetünk, a Perczel utcában pedig egy különleges kávézó nyílt nemrégiben. A Wannabe Cafe & Bar magát melegbarát helynek kiáltotta ki, de természetesen bárkit szeretettel várnak.

 

  • Ágnes Rica

    A RÓZSAKERT MIKOR NYIT KI?????? HIÁNYZIK !!!!

  • Viktória Dömötör

    A város legje kaja szempontból a Tex mex. Évek óta prémium minőséget hoznak a srácok.