hirdetés

Kávéval segítenek a beteg gyerekeken

 • A koffein: méreg

  “A kávé megakadályozza egyes vitaminok, a vas és a kalcium felszívódását. A vitaminhiány tovább rontja a koffein által túlterhelt idegrendszer helyzetét, a vashiány vérszegénységet, a kalcium hiánya pedig csontritkulást eredményez. A koffein hatása főként a központi idegrendszerben jelentkezik, a kezdeti nyugtalanságot, idegességet követi a krónikus kimerültség, az energiahiány és a tartós álmatlanság.

  A koffein érösszehúzó hatású, emiatt akadályozza az emésztést. A koffeintartalmú italok több sav termelésére késztetik a gyomrot, ezzel súlyosbítják a fekélyeket, a gyomorégést és a többi gyomorproblémát. Az érösszehúzódás eredménye a vérnyomás-emelkedés is, amely önmagában is megterheli a szívet, a koffein hatásának elmúltával azonban a vérnyomás lecsökken, ez az ingadozás pedig tovább károsítja a szív- és érrendszert.

  A koffein megemeli a vércukorszintet, ezáltal a szervezetet fokozottabb inzulintermelésre készteti. A koffein a veséket is ingerli, fokozott vizeletkiválasztást idéz elő. Néhány kutató összefüggésbe hozta a koffeinfogyasztást a vizeletkiválasztó rendszer rákos megbetegedéseivel. A koffeinről azt is kimutatták, hogy asztmatikus rohamokat képes előidézni és allergiás reakciókat tart fenn.

  Koffeint tartalmaz a fekete tea, a szénsavas italok, a kakaó és a csokoládé is. Létezik ugyan koffeinmentes kávé, ez azonban a koffein kivonásához használt anyagok miatt még mérgezőbb.” (MTI)

 • Évi

  Persze nem a wikipédia kell, hogy a legfőbb,hiteles tudományos forrásunk legyen, de ez esetben most nem keresek inkább más olyan forrást, ami hasonlóan jól összefoglalja, hiszen itt elolvashatod.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1v%C3%A9

  “A legújabb amerikai egyetemeken nagyszámú kontrollcsoportokon végzett kutatások kimutatták az alzheimer-kór, parkinson-kór, 2-es típusú diabetes, továbbá májgyulladás és sorvadás előfordulását csökkentő hatását. A kutatási eredmények számos halálozási kockázatokat csökkentő faktorral hozzák összefüggésbe a kávéfogyasztást (főként annak polifenol tartalmára utalva), mint amilyen a szív- és tüdőbetegség meg, a szívroham megelőzése és a fertőzésekkel szembeni védekezés.[9]
  Tévhitekkel ellentétben a pubertáskori kávéfogyasztás egészséges, sőt ajánlott a központi idegrendszert serkentő hatása miatt. A minőségi éhezésből fakadó csökkenő figyelőkészség hatásait is ellensúlyozza.”

  Egyszerűen nincsen ártalmas összetevője,ha a naponta ajánlott dózist figyelemben tartjuk,csak jól járunk. Bár előttem már leírták, nem ezt kell most nézni, nem ez volt a lényege. A legtöbb ember szereti a kávét, és ez egy jó kezdeményezés, biztos vagyok benne, hogy sokan szántak rá a kávé áránál több pénzt. Máskor is lehetne ilyen, külön örülök, hogy az orvoskar épületében és kávézhattunk!

 • Évi

  Kedves Aloe Vera!

  Miért lenne egészségtelen a kávé?
  Nincsen benne semmi egészségtelen kis mennyiségben fogyasztva, sőt, még hasznos is lehet. Számomra pl kifejezetten előírták az alacsony vérnyomásom miatt.

 • Tamás

  Mire gondolsz, Aloe Vera? Ez nem egy-egy termék népszerűsítéséről szólt, hanem arról, hogy ha már reggel valaki kávézik, azt kösse össze jótékonykodással. Ha pár millióan minden reggel aloa verát rágcsálnak Magyarországon, akkor majd annak a fogyasztását kötik össze adományozással. Ilyen egyszerű ez.

 • Aloe Vera

  Esetleg nem lehetne valami egészséges dolog népszerűsítésével támogatni a beteg gyerekek gyógyulását a kávé helyett?