8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportHivatalos: az NB III-ra nevezett a PMFC

Hivatalos: az NB III-ra nevezett a PMFC

A pécsi klub hétfőn leadta a nevezést az NB III-ra, és az utánpótlás-csapatok pedig a legnagyobb osztályokban indulnak a tervek szerint.

A PMFC háza táján az elmúlt hetekben nagy volt a csönd, holott a pécsi fociért aggódó szurkolók többsége elvárná, hogy tájékoztatást kapjon a jövőt illetően. A drukkerek mindenesetre kitartanak a klub mellett.

Magyar Márk, a PMFC sajtófőnöke azt közölte, hogy a PMFC felnőtt csapata hétfőn a harmadosztályra adta be kérelmét, míg az utánpótlás-csapatok a legmagasabb osztályokra jelentkeztek korcsoportonként.

A klubnál egyelőre bővebb információval nem szolgáltak. Az NB III-ban 60 csapat indulhat, köztük a kizárt klubok, valamint az NB I-es klubok második csapatai, a megyei bajnokságokból feljutott gárdák is, így Baranya megye bajnoka, a Komlói Bányász SK is. A pécsiek riválisa lesz a Szentlőrinc és a Kozármisleny is, ahogyan az NB II-től búcsúzó Kaposvár.

[box title=”A Szpari nem állt le”]A Nyíregyházi Spartacus alighanem komoly csatát nyert a licenc-ügyben, miután a klub az UEFA-hoz fordult Diego Balbinot felé fennállt és a licenckérelem miatt kifizetett ügyben. A Szparit ugyanis azért zárták ki, mert nem rendezte a határidőre a tartozását a brazil labdarúgó felé. A klub közleménye szerint az UEFA is megerősítette: a játékosokkal kapcsolatos munkaügyi vitákat a magyar jogrendszer a Munkaügyi Bíróság hatáskörébe utalja, nem pedig az MLSZ vagy az UEFA döntése. A kizárt klubnál azt ígérik, hogy tovább harcolnak az igazukért. Kérdés, hogy a Pécsnek van-e hasonló adu a kezében és tesz-e, tett-e jogi lépéseket. [/box]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő