8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportVége a kispályásnak, jövőre műfüvön folytatódhat

Vége a kispályásnak, jövőre műfüvön folytatódhat

A Szenior B csoport kivételével véget ért a Decathlon-kupáért kiírt pécsi városi kispályás labdarúgó-bajnokság. A Szuperligában a Linox-Róth-Ker diadalmaskodott; érdekesség, hogy az őszt egy egykori NB I-es kameruni játékos is végigfocizta – de a legjobb hír, hogy jövőre a salak mellett végre műfüvön is futballozhatnak a csapatok.

A korábbi esztendőkéhez hasonlóan hét csoportban folyó pontvadászat a rossz idő miatt elhalasztott pár meccsel még adós Szenior B kivételével mindenütt véget ért a Verseny utcában a PSN Zrt. által szervezett tornán.

A Szuperligában ugyan az első és második hely sorsa már korábban eldőlt, az utolsó forduló nagy izgalmakat hozott, szoros csatákban dőltek el a még nyitott kérdések.

A Diana Vendéglő az utolsó összecsapáson elért döntetlenjével megelőzte a Forza Yellows-t, így odaért a dobogó alsó fokára. A Balkán Express azonban kiesett, miután a Trans-O-Flex győzött az utolsó mérkőzésén, így egyetlen ponttal többet gyűjtött ellenfelénél. A legeredményesebb játékos a bajnok Linox-Róth-Ker labdarúgója, Hegedűs Krisztián lett 26 találattal. A legjobb kapus címet a Forza Yellows hálóőre, Hesz Ádám érdemelte ki.

Az I. osztály utolsó körében már nem változott a tabella képe, aranyérmet szerzett a Gaston Villa, a második helyre az MGSE ért oda, a harmadikon a Rapid Speedfitness Stúdió végzett.

Búcsúzik az osztálytól az Alkonyi Dental és a Bolkó Reklám. (Utóbbival kapcsolatban ugyanakkor igazi kuriózum volt, hogy egy kameruni futballista is szerepelt az ősszel a soraikban. A korábban az NB I-ben a Fradiban és Honvédban is megforduló Edouard Ndjodo pécsi barátnője miatt töltött némi időt városunkban, és ha már itt volt, nem kellett sokat győzködni, hogy húzzon újra focicipőt. Más kérdés, hogy öt gólja sem mentette meg gárdáját a kieséstől…)

A góllövőlista élén itt Schvedics Zoltán (MGSE) végzett 24 találattal. Hasonlóan kimagasló eredménnyel lett a legjobb kapus a Tubák Kesztyű játékosa, Barna András.
A másodosztály élén a Pécsi Közutasok végeztek egy igazán szoros bajnoki szezon után, második lett az utolsó fordulóban döntetlent játszó Szinkron Barkács, győzelmével pedig dobogóra lépett a Sárga Lap, amely a versenykiírásnak megfelelően csak az eggyel több győztes mérkőzésével előzte meg a végső elszámolásnál az LBFA-t. A bajnokság kiélezettségére a legjobb bizonyíték, hogy az első és a negyedik gárda között mindössze négy pont volt a különbség a szezon végén.

Az utolsó fordulóban megszerzett fölényes győzelmével megőrizte másodosztályú tagságát a Kapu-Babe FC. A gólkirály és a legjobb kapus is a bronzérmes Sárga Lapból került ki, előbbi Ulicska Barna lett 18 góllal, utóbbinak pedig Czeininger Tamást választották.

A harmadosztályban minden eldőlt már korábban, az első helyet toronymagasan szerezte meg a City-Delikát, a még feljutást érő másodikon a Bliccelhecc, a harmadikon a Nonstop végzett. A gólkirály és a legjobb kapus is a bajnoktól került ki: előbbi 27 góllal Resch Péter, utóbbi Gungl Gábor lett.

A Szenior A-ban bajnoknak mondhatja magát az AC Mecsek Klíma, hét ponttal megelőzve az utolsó fordulóban épp a bronzérmessel döntetlenező Duplex Rotát. A harmadik helyre a Kungáz Bt. együttese ért oda. Az osztály újonca, a Bioszoft nem sokáig bírta a magasabb osztály kihívásait, kiesőként jövőre eggyel lejjebb folytatja. A legeredményesebb játékos a Mecsek Klíma futballistája, Vadász Viktor lett 18 találattal, legjobb kapusnak a negyedik Tornyos Pékség hálóőrét, Székely Miklóst választották.
Szenior 50+
A Szenior 50+ osztályban az utolsó héten tízgólos győzelemmel ünnepelte első helyét a Csibe FC, a másodikat megőrizte az Európa Pékség, a bronz a Pécsi Lelkesnek jutott, de a negyedik F. S. Varga SC is csak az egymás elleni eredménnyel szorult a bronzérmes mögé. A legeredményesebb játékos tavaly után újra Dragan Mijics (PÖBE, 24 gól), a legjobb kapus az ezüstérmes hálóőre, Pap Tibor lett.

A sorozat ünnepélyes díjkiosztójára ezúttal is a Diana étterembe gyűlnek össze a csapatok november 7-én, ahol a győztesek szokásosan értékes ajándékokat (teljes mezgarnitúrákat, labdákat, egyéb sportfelszereléseket) vehetnek át a rendező PSN Zrt.-től; emellett az est tombolájára is érdemes figyelni, hiszen a fődíj egy százezer forintos kerékpár lesz.
Bár a hivatalos bejelentés ugyancsak a díjkiosztón várható, már most sem titok, hogy jövőre végre jelentős előrelépés történhet a bajnokságban. A két sportszervezet már egyeztet arról, hogy a meccsek egy része miképpen kerülhet át időlegesen a Verseny utcába, a szomszédban most átadott műfüves PVSK-pályára. Addig is, amíg el nem készül (a most már konkretizálódó tervek szerint jövő ősszel) a Várkői-stadionban lesz az új műfüves pálya – amelyhez a városi önrész már rendelkezésre áll, jelenleg az MLSZ pályázati feltételeire vár a PSN Zrt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő