16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapKorzóUtazzunk Pécsről fillérekért!

Utazzunk Pécsről fillérekért!

Biztos sokan tartják magukat nagy utazóknak, vagy csak szeretnének azok lenni, szabadidő és elegendő forrás híján azonban nehezebb. Összegyűjtöttünk kezdő és haladó utazóknak 8 igen hasznos weboldalt, amelyek segítségével olcsón, könnyen és zökkenőmentesen kelhetünk útra.

1. Utazómajom

Az utazomajom.hu és az Utazómajom Facebookja azok az oldalak, amit minden utazónak kötelező lenne követni. A Facebook-oldalukon legtöbbször jó tanácsokat, tapasztalatokat osztanak meg, de ami még fontosabb, last minute és extra olcsó utakat tesznek közzé napi jelleggel. Így a filléres prágai úttól elkezdve egészen a hawaii utakig minden szembe jöhet, ha követjük az oldalt.


2. Bori, a backpacker

Vígh Bori, a Backpacker.hu szerzője egy fiatal magyar blogger lány, aki elsősorban saját utazási tapasztalatait osztja meg olvasóival. A 19 országban megtett kalandjait olvasva sok hasznos tanácsot kaphatunk Boritól. Instagram-oldalát nézegetve pedig biztosan megjön a kedvünk az utazáshoz. Bori Facebook-oldalán ráadásul lépésről lépésre követhetjük kalandjait, amelyek nemcsak nagyon viccesek, hanem a kezdő utazóknak igen tanulságosak is.

pexels-photo (3)


3. Tanulj a világ legutazottabb magyar emberétől

Csonka Gábor, vagyis Vándorboy a világ legtöbbet utazó magyar embere, legutóbbi 22 évét független, pénztárcabarát vándorként élte. A világot járó férfi képes és szöveges anyaggal mutatja be izgalmas  kalandjait. Eddig 142 országban járt, és több mint 12 éven keresztül stoppolt. Itt követhetjük kalandjait.


4. Repjegyportál

A repjegyportal.com portál 2013 áprilisában indult azzal a céllal, hogy tanácsokkal szolgáljon a repülni vágyóknak. A készítők legfőbb szempontja az alacsony költségvetés volt, és ennek érdekében naponta keresik meg a legolcsóbb repülőjegyeket, szállást, utazásokat, amelyeket megosztanak olvasóközönségükkel.


5. Skyscanner

A Skyscanner.net különböző légitársaságok ajánlatai közül szemezgeti ki a legolcsóbbakat. A gyakori célországok és városok ajánlatai rögtön a címlapon vannak. Ami miatt viszont abszolút kedvencünkké vált az az, hogy a célország beállításánál van olyan opció is, hogy ” bárhová”. Így tudunk az aktuálisan legolcsóbb ajánlatok között böngészni.


6. Xe.com az árfolyamokról

A Xe.com oldalon könnyedén tudunk váltani aktuális árfolyam szerint bármilyen valutáról bármilyen valutára. Az oldalnak még applikációja is van, így internetközelben sem kell lennünk az aktuális váltáshoz.

pexels-photo (4)


7. Triptease

A Triptease oldal segítségével a felhasználók által biztosított útvonalak között szemezgethetünk, miközben a helyszínen a beépített kereső felkutatja a környék lekedvezőbb árait és szálláshelyeit. Tehát ötvözi a legjobb szakmai véleményeket és az utazók tapasztalatait is. Ráadásul bárhol segít célirányosan eligazodni.


8. Az Airbnb-n túl

Mindannyiunk kedvence az Airbnb, a milliók által használt internetes közösségi oldal. Ezen az okostelefonra is letölthető alkalmazáson keresztül a világ bármely pontján kereshetünk a létező összes árkategóriában kiadó szállásokat, legyen az egy matrac vagy egy kastély. Ezen kívül létezik a Couchsurfing, amely egy olyan online közösség, amellyel szintén a világ bármely szegletében találhatunk egy kanapét, amelyen ingyen megszállhatunk. Harmadik kedvencünk a Homestay. Ez a turistáknak segít megtalálni az adott városban élő házigazdákat, akik adott esetben el is szállásolják az éppen arra járókat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő