Ingyenes vezetéstechnikai tréningre várják a motorosokat a pogányi reptéren

Ezerháromszáz motorost várnak országszerte a közlekedésbiztonsági rendezvénysorozatra.

Idén kétszer annyi, már hat állomásra látogat el a HUMDA nagysikerű motoros közlekedésbiztonsági rendezvénysorozata, a Moto Safety.

A résztvevők a Pécs-Pogány repülőtéren (április 15-én), a mogyoródi Hungaroringen (április 22-én), a szegedi repülőtéren (május 6-án), a zsámbéki DrivingCamp vezetéstechnikai pályán (június 24-én), a máriapócsi RabócsiRingen (július 16-án) és a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán (augusztus 6-án) fejleszthetik képességeiket, szerezhetnek gyakorlatot éles helyzetekben szakértők segítségével – olvasható a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. honlapján.

A programon négyszer egy-egy órás gyakorlati tréningen és kétszer egyórás elméleti előadáson vehetnek részt a regisztrálók, akik instruktorok segítségével a szlalomozást, a vészfékezést, valamint az akadályok és vészhelyzetek elkerülését gyakorolhatják. A sűrű forgalomban történő előrehaladással, a kanyarívekkel és a kanyarkombinációkkal is foglalkoznak majd a motorosok.

Kedvcsináló fotók egy korábbi rendezvényről:

A pécsi, a szegedi, a máriapócsi és a zalaegerszegi helyszíneken 200 motoros csatlakozhat a képzésekhez, a Hungaroringen és a DrivingCamp pályáján pedig 250-250 jelentkezőt fogadnak.

A jelentkezés hamarosan megnyílik a HUMDA honlapján, a részletekről is ott lehet majd tájékozódni. Az első tréningre várhatóan április 6-ától lehet jelentkezni.