Ők Pécs legmenőbb apukái!

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy az anyák napja “testvére”, az apák napja nagyon kicsi népszerűségnek örvend. A jeles napon nemhogy programok nem voltak Pécsen, de a dátumot illetően sem volt egyetértés. Mi azonban nem engedtük, hogy érdektelenségbe fulladjon a júniusi ünnep, felhívást tettünk közzé: kerestük Pécs legmenőbb apukáit! Fantasztikus családfőkről kaptunk felvételeket, a büszke feleségek kitartó apai pillanatokról küldtek fényképes bizonyítékot: volt olyan apuka, aki profi módon altatja újszülött ikreit, de olyan is, aki még lábkörmét is engedi kilakkozni kislányának. Mutatjuk a legmeghatóbb fotókat!

A viszonylag új, 20. századi, amerikai gyökerű nap dátumát tekintve sincs teljes egyetértés. Találkoztunk a június 16-i ünnepnappal, de úgy tudjuk, hivatalosan minden év június harmadik vasárnapján kell tartani az apák napját.

hirdetés

Az ünnep azonban máig nem örvend nagy népszerűségnek. Gellén Nórát, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnökét is kikérdeztük, tud-e valamilyen apák napi programról, amiről mi nem, de ő is csak egy programmal tudta bővíteni a listának legkevésbé sem nevezhető felsorolásunkat; ez pedig a Bikali Élménybirtokon megrendezett apák napi program volt. Ezzel pedig vége is szakad a nem létező eseménysornak, több programot ugyanis nem találtunk Pécsett és Pécs környékén.

Mi azonban nem csüggedtünk, ha már nincs program, akkor legalább másképpen tiszteleghetünk az édesapák előtt, ezért felhívást tettünk közzé: keressük Pécs legmenőbb, hős apukáját. A „versenyen” egy képpel indulhatott az apuka, ami bármilyen formában bizonyítja, hogy az édesapák elengedhetetlen tagjai egy családnak. Azokat a képeket választottuk ki, amik egyértelműen megmutatják: a családfőnek igenis van szerepe a gyereknevelésben, néha még kicsit komolyabb is, mint gondolnánk: ez tökéletesen látható az olvasóink által beküldött pillanatképeken.

Íme, válogatásunk:

Szép Barbara „szuperhős” férje az egyik kedvencünk!


Thürmer Tünde kislánya imád édesapjával, Karsa Viktorral játszani.


Tíz perc nyugalom címmel nevezte Dömötör Viktória férjét, Szabolcsot, aki igazán menő apuka! A kitartásért és rugalmasságért csillagos ötös jár!


Berecz Anikó férje, Szalai Miklós mindenben a gyerekeik kedvében jár, minden mókában benne van, sosem sajnálja az időt, ha a gyerekekről van szó. Nagyon megható képet kaptunk Mikiről, az egyik kedvencünk is lett rögtön!


Bencze Detti férje imád mesélni kislányuknak, Lottinak, náluk szinte csak apuka mesél a családban.


Kovács-Babocsay Bianka férje, Bálint friss, de remek apuka, gyakran altatja egyszerre az ikreket, amit bármilyen édesanya megirigyelhetne!


Kattintson a galériára a többi hős apukáért!
cimlap5
cimlap3
cimlap2
cimlap1

És a ráadás: 

Aknai Péter kisfia, a most negyedik osztályt elvégzett Aknai Balázs írta ezt a kedves levelet édesapjának.

Amennyiben Ön is kapott hasonlót, küldje el az info@pecsma.hu email címre.

Hirdetés