Első lépés a nyitás felé: újra várja látogatóit a Zsolnay Shop

Lenyűgöző szépségű Zsolnay kerámiákat és ajándéktárgyakat kínál a Zsolnay Kulturális Negyedben működő Zsolnay Shop, ami április 13-tól újra várja a vásárlókat.

hirdetés

A Kézműves Boltok Utcájának végén található üzlet az aktuális négyzetméter alapú szabályozásnak megfelelően egyszerre 24 vásárlót tud fogadni, és persze továbbra is kötelező a maszkviselés – tájékoztatta lapunkat a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. (ZSÖK).

Míg a kiállítások zárva tartanak, érdemes betérni ide, hiszen prémium Zsolnay-kerámiaritkaságokat is láthatunk: vázák, tálak, étkészletek, faliképek, ékszerek és különféle dísztárgyak szerepelnek a kínálatban.

A vásárlók körében nagyon népszerűek a kisebb vázák, bonbonierek és ékszerdobozok, valamint a Zsolnay-kút által ihletett cuki plüss: „Bébika”.

Az üzlet megjelenésében is ízig-vérig Zsolnay.

A mennyezetről elegánsan lógnak a Zsolnay csészék, ott vannak az eozin betűs feliratok és a bejáratot pirogránit oroszlánok őrzik.

Az üzlet ráadásul tavaly újabb látványelemmel bővült: egy teljes falfelületen követhetjük nyomon a Zsolnay Kulturális Negyed 10 évvel ezelőtti bámulatos átalakulását.

Párba állítva nézhetjük meg a negyed épületeinek egykori, romos, és a mai, felújított épületeit, többek között a Zsolnay Mauzóleum, a Sikorski-ház vagy a Jégverem átváltozását – írja a ZSÖK közleményében.

Az üzlet keddtől vasárnapig 9.00–17.00 között tart nyitva.