A Csontváry Stúdió felnőtteinek kiállításmegnyitója

Augusztus 26-án 17:30-kor a Civil Közösségek Házában (Pécs, Szent István tér 17.) a Csontváry Képzőművészeti Stúdió felnőtt amatőr alkotóinak kiállítását nyitják meg.

hirdetés

A gyermekotthonban élő gyerekekből és fiatalokból álló alkotóközösséget 1987-ben alapították a Pécsi Gyermekotthonban. Az otthonban és nevelőszülőknél élő gyerekek mellett egy felnőtt alkotócsoport is működik az Egyesület Nagy Lajos Király útja 9. szám alatti alkotóműhelyében.

Ebben a műhelyben külső érdeklődők és frissen végzett művészetterapeuták alkotnak művészetterápiás módszerekkel. Az ő alkotásaikból mutat be válogatást ez a tárlat.

A műhelyfoglalkozásokon olyan művészetterápiás módszerekkel alkotnak, amelyek a gyermeki ábrázolásban még jelen levő, de onnan fokozatosan eltűnő eredendő kifejezésmódot, a velünk született belső látást képesek újból előhívni. A lélek belső tartalmai, a személyiség rejtett világa fogalmazódik meg, rajzi „személyes mítoszok” formájában. Az alkotók rajzaiban életük, sorsuk fordulópontjai, belső konfliktusok, örömök, feszültségek, álmok, vágyak, erő és gyengeség jelennek meg.

Kiállító alkotók:

Berényi Ágnes – művészetterapeuta
Fodor Noémi – tanuló
Horváth Anita – tanuló
Kovács Anita – gyermekotthoni nevelő
Krieser Angéla – művészetterapeuta
Vásári Vivien – jogi asszisztens
Végh Gábor, Nándy – tanuló

A kiállítást megnyitja Huszt Mária esztéta, a PTE egyetemi docense, zenél az IREG együttes, valamint köszöntőt mond Dukits Dalma zeneterapeuta, a Magyar Művészetterápiás Társaság elnöke.