A pécsi gyerekek repdesni fognak a boldogságtól

Június 5-én, vasárnap délután ingyenes gyereknapot tart a pogányi repülőtér, a programok pedig garantáltan az égbe röpítik majd a pécsi gyerekeket.

hirdetés

Pécsett júniusban is van gyereknap, mégpedig nem is akármilyen. A 60 éves Pécs-Pogány Repülőtér ugyanis olyan programokat szervezett a kicsiknek, amiket nem felejtenek el egyhamar. Az ingyenes repülős gyereknap június 5-én, vasárnap 13 órakor kezdődik, és az olyan ismert gyermek-kedvencek, mint a rendőrség, a polgárőrség és a tűzoltóság bemutatói, vagy a légvár, az arcfestés, vagy a fajátékok mellett igazi repülős programokkal is találkozhatnak az apróságok.

A pogányi reptér a legkisebbeké lesz egy napra
A pogányi reptér a legkisebbeké lesz egy napra

Ki ne akart volna kiskorában bemászni egy mentőhelikopterbe? Nos, a reptéri gyermeknapon a kicsik ezt meg is tehetik! Azonban nem csupán a légimentők sárga gépét nézhetik meg belülről, hanem lesz ott még egy vitorlázó repülő és egy kismotoros repcsi is, amikbe szintén bepattanhatnak a gyerekek.

reptéri nyíltnap (1)

Kicsiknek kis repülő is dukál, épp ezért ígérkezik szórakoztatónak a Pécsi Ércbányász Modellező Klub modell-reptetése. Ha pedig valaki ki is szeretné próbálni, hogy milyen irányítani egy ilyen kis repülőt, az is megtalálja itt a számításait. Sőt, még egy repülőgép-szimulátor is lesz itt, amivel kipróbálhatják a gyerekek, hogy milyen reptetni egy modellt, hisz hasonló távirányítóval kell majd a programban is ügyeskedni. Ehhez kapcsolódik még az, hogy a Papírrepülő Hajtogató Világfutam különdíjasa is eljön, hogy bemutassa, milyen csúcsrepülőket tud „építeni” papírból.

Magyar-román kutató-mentõ gyakorlat Szentesen
Kívül-belül meg lehet majd nézni a mentőhelikoptert

A modern technika bemutatása mellett a tradíciók is helyet kapnak az eseményen, ugyanis egy 360 postagalambból álló csapatot fognak útjukra engedni gondozóik a reptérről. Nem semmi látvány lesz!

Lesz vitorlázógép is!
Lesz vitorlázógép is!

Nem mindennap rajzolhatnak a gyerekek egy repülőtér aszfaltjára, a sajátos gyermeknapon viszont ezt is kipróbálhatják majd, ugyanis repülős témában aszfaltrajz-versenyt is hirdetnek a szervezők.

Repülőtér nincs repülés nélkül, a reptéri gyermeknapon pedig természetesen sétarepülésre is lesz lehetőség. Egy négy- és egy kétszemélyes repülő várja az érdeklődő családokat 15-20 perces város feletti körrepüléssel, mely ugyan nem ingyenes, viszont egy életre szóló élményt jelenhet a gyermekeknek.