Bőven lesz programunk húsvétkor

Pécs nagyon beindul a húsvéti hosszú hétvégén, rengeteg ünnepi program várja a városiakat, érdemes akár őket össze is kötni, hogy ez a húsvét felejthetetlen legyen! A teljesség igénye nélkül íme pár jó kis húsvéti esemény!

hirdetés

A pécsiek sonkája olcsóbb lesz!

 

Jpeg
Keressék ezeket a kis táblákat!

Kezdjük az egyik legjobb hírrel, aminek a Tüke Kártya tulajdonosok bizonyára nagyon fognak örülni. A városi kedvezményekre jogosító kártyával ugyanis a pécsi piacokon és a vásárcsarnokban április 5-től egészen húsvétvasárnapig akár 10 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá a pécsiek az olyan kötelező húsvéti étkekhez, mint például a sonka és a tojás! Érdemes tehát keresni az akcióban résztvevő árusokat!

Április 13 – Húsvéti ünnepi hangverseny – Pannon Filharmonikusok: Máté-passió

A PFZ-t látni kell húsvétkor!
A PFZ-t látni kell húsvétkor!

Nagycsütörtökön a Pannon Filharmonikusok a lehető legméltóbb módon emlékezik meg Krisztus feltámadásáról. A zenekar Johann Sebastian Bach monumentális Máté-passióját adja elő a Kodály Központban 19.30-tól. A Jézus szenvedéstörténetét és halálát feldolgozó felemelő és tragikus mű pécsi előadásában a zenekar mellett közreműködik a Pannon Gyermekkar és Campanella, valamint a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa is! Itt tudhat meg többet a hangversenyről.

Április 14-17. – Húsvéti ingyenes tárlatvezetés a Zsolnay Kulturális Negyedben

A rózsaszín Zsolnay-tárlatot is láthatjuk
A rózsaszín Zsolnay-tárlatot is láthatjuk

A Zsolnay-negyed ajándéka a pécsieknek, húsvét alkal mából: április 14-től 17-ig az érdeklődőket ingyen vezetik körbe a negyed tárlatain a Pécsi Kereskedelmi Szakközépiskola gyakornok idegenvezetői! A 11 és 14 órakor induló egyórás turnusok a Rózsaszín Zsolnay-kiállítást, a Mauzóleumot, és a Család és Gyártörténeti Kiállítást érintik. Részletekért kattintson!

Április 15-18. – Húsvéti túra a Mecsekben

Hatalmas túrára hívnak húsvétkor!
Hatalmas túrára hívnak húsvétkor!

A szabadban húsvétozni nagy élmény, ezért is terveznek a Facebookon egy háromnapos túrát, melynek célpontjában a Mecsek tavaszi virágai, a bánáti bazsarózsa és virágos medvehagymás völgyek állnak. Mindhárom nap a Mecsek egy-egy más szegletét ismerhetik meg a túrakedvelők, a séták 15-20 kilométeresek lesznek, átlagos szintemelkedésekkel. Vándortúráról van szó, tehát a háromnapi cókmókot cipelni kell, a szállások pedig vendégházakban lesznek.

Április 16-17. – Örökségünk a húsvét

Megmentett Örökség
Húsvét a régi pécsi örökségek birodalmában

A Világörökség Pécs sem maradhat ki a húsvétból, húsvétvasárnap „örökségműhelyekkel” várják az ünneplő pécsi gyerkőcöket a Szent István téri látogatóközpontban 14-től 18 óráig. Lesz mozaikkészítés, pompom nyuszi készítés, húsvéti fakanálbáb, vattabárány készítés, tojásdíszítés dekupázs technikával. A hétfő a húsvéti játékoké 10 órától, itt az ideje készülni a tojásvadászatra és a „lakasd jól a húsvéti nyuszit”elnevezésű mókára! Katt a programhoz!

Április 16-17. – Húsvét a Zsolnay Étteremben

17390703_398860877143871_1801897545432890952_o
Húsvéti lakoma a város egyik legjobb éttermében!

A húsvét sokak számára a konyhában telik, de ezen segít a Zsolnay Étterem, ahol elképesztő menüsorral várják a pécsi csúcsgasztronómia rajongóit húsvétvasárnap és húsvéthétfőn. Az előétel céklás kecskesajt tarte lesz édesburgonya krémmel és házi füstölt sonka espumával, a leves tormás-tejfölös burgonyakrémleves sous vide tojással, marinált zöldségekkel, a főétel pedig roston sült bárányfartő steak sárgarépa-petrezselyem gratin, füstölt paprikakrém és bárány redukció lesz! Száz százalékosan nem tudjuk, hogy mi mit jelent, de nagyon jól hangzanak! Ja és, a desszert kakaós-fehércsokoládés sárgarépa mousse lesz házi maracuja sorbet-val! Íme a részletek és az asztalfoglalási infók.

Április 17 – Húsvéti tojáskeresés a Mecsextrém Parkban

 

17796159_1382183491875895_1562949379952497815_n
A kalandparkban kereshetünk tojásokat

Ha valaki húsvéthétfőn megmozgatná a szabad levegőn apróságait, annak kihagyhatatlan a Mecsextrém Park húsvéti tojáskeresése. A kalandos program árában korlátlan játékhasználat van (pár kivétellel: íjászat, lövészet, segway), valamint lesznek kézműves bemutatók, állatsimogató, arcfestés, és ügyességi játékok minden mennyiségben. Katt a részletekért!