Egy csomó tök lesz a Széchenyi téren

Idén 4. alkalommal, november 8-án (vasárnap) rendezik meg a Pécsi Sütőtök Fesztivált. Az ingyenes rendezvénynek idén is a Széchenyi tér ad otthont 10 és 18 óra között. A megszokott programok mellett töklámpás felvonulás, színjátszó csoportok műsora, és színes újdonságok is várják a fesztiválra látogató kicsiket és a nagyokat.

hirdetés

Délelőtt Misina kisállat simogató, késő délutánig középkori hagyományőrző bemutató és népi-játszótér is csalogatja a családosokat. A színpadon többek között kóstolóval egybekötött főzőshow várja a gasztronómia hódolóit, a színház szerelmeseit a SonadorGrupo Sodró Favicc társulat szórakoztatja.

A hagyománynak számító tökfaragás és zsűrizés természetesen idén sem maradhat el. A kisiskolások és óvodások idén is nevezhettek a fesztivál tökfaragó versenyére. A megmérettetés jótékony célokat is szolgál, hiszen a zsűrizést követően, az intézmények adományozás céljából áruba bocsáthatják a gyermekek tökkompozícióit.

A nap egyik fénypontja, főként a kis versenyzők számára a tökfaragó verseny eredményhirdetése, amit a Holló Együttes gyermekműsora követ. A fesztivált 17 órakor a hangulatos és látványos töklámpás felvonulás zárja.

A programok mellett kézművesek és a helyi gasztronómia képviselői is felsorakoznak, ízelítőt adva a Márton naphoz kapcsolódó konyhaművészetből.

A rendezvény támogatói: Bükkösdi Ökopark, ERLA Sound&Light, Lafarge, Jókai Bisztró, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Planet Bio, Radio1, Rotovill Kft., Room Bistro