Éhező gyerekekért tekerhetünk a Pécsi Napokon

Bringázással segíthetünk!

Pécsett folytatódik a hátrányos helyzetű gyerekek részére szervezett adománygyűjtő jótékonysági kezdeményezés, a Tekerj, hogy segíthess program.

Szeptember 16-án a Pécsi Napokon, a Széchenyi téren lesz megtalálható a sátor, ahol a görgőkre szerelt bicikliken megtett minden egyes kilométer után három rászoruló gyerek napi étkezését tudja biztosítani a lelkes tekerő közönség.

Bringázással segíthetünk!

Hazai felmérésekből kiderült, hogy közel 54 ezerre tehető azoknak a gyerekeknek a száma, akik számára a napi háromszori étkezés nem biztosított Magyarországon. Az iskolai szünetek alatt, amikor nincs iskolai étkeztetés, sok gyermek nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű ételhez, és időszakosan vagy rendszeresen éhezik. A Tekerj, hogy segíthess! program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet erre az össztársadalmi problémára, valamint, hogy támogatást gyűjtsön a rászorulóknak. A résztvevők görgőkre szerelt kerékpárokra pattanva, rövidtávon tehetik próbára a gyorsaságukat, és versenyezhetnek a bicikliken. A pécsi jótékonysági akció a Pécsi Bike Maffia fiatal önkéntesei segítségével valósul meg.

Tavasszal a budapesti akción 1188 gyermek napi étkezését sikerült fedezni, 3564 adag ételadomány összegyűjtésével, múlt héten Szegeden pedig egy nap alatt 456 gyermeknek gyűlt össze támogatás, ami összesen 1368 adag ételt jelent.

Helyszín: Pécsi Napok – Széchenyi tér
Időpont: 2017. szeptember 16. (szombat) 11.00 – 19.00

A programról bővebb információ itt található.