Húzd a csíkot! – autómentes nap

Ahogy eddig hagyományosan, idén is az Ökováros-Ökorégió Alapítvány szervezi az Autómentes Napot Pécsett.

hirdetés

Az Európai Mobilitási Hét idején évek óta városunkban is megszaporodnak a kerékpáros megmozdulások, figyelemfelkeltő akciók. Idén – immár negyedszer – az Ökováros-Ökorégió Alapítvány mozgósítja egész héten Pécs lakóit. Forgalmasabb helyeken reggelente csokit és tájékoztatást kapnak a munkába, suliba igyekvő kerékpárosok. A pécsi iskolások az alapítvány holnapjáról online KRESZ-tesztet tölthetnek le, s ha az Autómentes Napon is ügyesen teljesítenek, kerékpárt nyerhetnek.

“Húzd a csíkot! Töltsd le az Urban Cycle alkalmazást telefonodra, bringázz, hagyj nyomot a térképen! Tervezz te is, hol legyenek még kerékpárutak Pécsett!” – Az akció egész héten fut cél, hogy minél többen jelöljék, merre járnak kerékpárral, s így a jövőben közösségi tervezéssel épüljenek kerékpárutak városunkban.

Az Autómentes Nap programsorozata szeptember 21-én (vasárnap) délután a Critical Mass kerékpáros felvonulással kezdődik, ahova szeretettel várnak iskolásokat, családokat is. A gyülekező 14 órakor a Maléter Pál u. melletti füves területen lesz.

Amelyik suliból a legtöbben vesznek részt a Critical Masson, a Velosophie Egyesülettel közösen tervezhetnek és nyernek kültéri kerékpártárolót.

15 órától 18 óráig a Zsolnay Vilmos út mellett a Kodály Központ parkolónál ügyességi pályák, KRESZ-tesztek, BMX-bemutatók, fura bringák, látványszerviz, buszfestés vár minden érdeklődőt, a Balokány-tavon pedig csónakázni lehet.