Keresik Pécs borát

Folytatódik a hagyomány, május 6-án ugyanis a pécsiek újra hallathatják hangjukat az idei Pécs Város Bora választáson.

hirdetés

Az előző évek hagyományát folytatva idén is megrendezik a Pécs Város Bora választást. A megmérettetésre benevezett helyi borászok május 6-án a Széchenyi téri Pécsi Galériában versenyeztethetik meg nedűiket, melyek közül egy rövid (15 órától 18 óráig tartó) de intenzív borkóstolás után egy rangos, 7 tagú szakmai zsűri fogja kiválasztani azt a bort, mely méltán képviselheti a várost egy esztendőn keresztül. Az abszolút győztes borral a kora esti órákban már koccinthatnak is a résztvevők.

Vajon ki nyeri a borversenyt?
Vajon ki nyeri a borversenyt?

Ahogy pedig az a tavalyi Pécs Város Bora választáson is történt, a szakértő zsűri mellett egy „civil” zsűritag is helyet kap a borbírák között, akit a rendezvényre látogatók soraiból sorsolással választanak ki.

A borversenyen azonban nem csupán egyetlen győztest választanak, a nevezett borokat ugyanis kategóriánként is értékelheti a borrajongó publikum. Az est végére tehát a közönségszavazatok alapján ki fog derülni, hogy melyik borászat viheti haza a legjobb rozé-, fehér-, vörös-, és desszertbor díját.

A Belward Pincészet ott lesz!
A Belward Pincészet ott lesz!

A Pécs Város Bora választásra minden pécsi és Pécs környéki borászatot szívesen várnak a szervezők, a nevezéshez szükséges feltételek csupán a következők: a borászatoknak a megmérettetésre benevezett boraikból rendelkezniük kell egy bizonyos palackszámmal, továbbá fontos az is, hogy a bor jól tárolható legyen.

A borászatok április 25-ig nevezhetnek a borválasztásra a Pécs Város Bora Facebook-oldalán. Az viszont már most biztos, hogy a tavalyi abszolút győztes Belward Pincészet, és a Matias Borászat is ott lesz az eseményen.

A borversenyre a jegyek az Irány Pécs! irodáiban kaphatók, elővételben 1800 forintért, a helyszínen pedig 2500 forintért.