Koncertdömping lesz a Sétatéren

Csúcs hazai bandák és előadók, valamint Pécs tehetséges, népszerű együttesei fogják megmozgatni a városiakat a Sétatér Fesztiválon. A június 19. és 26. között megrendezett egyhetes össznépi nyári bulin fellép például Rúzsa Magdi, Kállay Saunders András, Odett és a Honeybeast is!

hirdetés

Ha nyár, akkor Sétatér Fesztivál! Ezt minden pécsi tudja, hiszen ez a fesztivál a város hagyományos – és hagyományosan jó – rendezvénye sok-sok éve. A Sétatér Fesztivál a helyieknek nem jelent mást, csak egy hét eszem-iszommal egybekötött zenés-táncos mulatást, és bizony ez idén sem lesz másként. A régió borászatainak kitűnő nedűi, a helyi gasztrokultúra finom falatai mellett azonban a idén a szervezők a koncertek terén is kitettek magukért, hiszen június 19-től 26-ig annyi híres és közkedvelt banda lép majd fel a téren, hogy azt felsorolni is nehéz – de mi megtesszük.

Június 19.

A fesztivált a pécsi Pixelplants nyitja 19 órakor, new wave és pop ihlette sajátos zenéjét bizonyára sok pécsi ismeri már – ha pedig nem, eljött az alkalom! Utánuk jön a Megasztár felfedezettje, aki megjárta már az Eurovíziós Dalfesztivált is. Kállay Saunders András és bandája este fél 9-kor lép színpadra.

Június 20.

A második napon 19 órakor a Drope kezd, és sokszínű, sok helyről merítő (dzsessz, dub, reggae, triphop, hiphop, rap, spokenword, pszichedelikus rock) zenéjükkel pedig feltehetően táncba hívják majd a fesztiválozókat. Utánuk az X-Faktorból ismert Horányi Juli és együttese – azaz a YOULΪ – áll a színpadra. Az énekesnő a hazai- és külföldi dalok feldolgozásai mellett saját dalokat is elő fog adni Pécsen.

Június 21.

A pécsi Psycho Mutants melegít be a harmadik nap első koncertjével 19 órakor. Őket bizonyára sokan ismerik, hiszen immáron 7 éve annak, hogy először forgatták fel a pécsi zenei életet sötét, pszichedelikus, vadnyugati swinget idéző húzós rockzenéjükkel.

A külföldön is népszerű Psycho Mutants ennyi idő alatt, médiatámogatás nélkül vált Magyarország egyik legtermékenyebb (3 remek albumot letettek már az asztalra) független zenekarává, szóval az elismerés jár nekik, sétatéri koncertjüket látni kell! Utánuk jön a mindig üdítő Odett, aki nem hiába kapott 2013-ban Fonogram-díjat. Elég csak a Hanyatt és a Van az a pillanat című gigaslágereire gondolni, amelyeket garantáltan hallhatunk majd a Sétatéren is.

Június 22.

A Funktomas pécsi funky-őrültjei pezsdítik fel a fesztiválnép vérét 19 órakor, természetesen Jamiroquai, Lenny Kravitz, Red Hot Chilli Peppers dalai lesznek a dallistán, a színpad előtt pedig tuti a tánc. Utánuk a bulit tovább görgeti a pécsi utcazene legmenőbb fúvósbandája, a Band of StreetS, akiket nem kell bemutatni. Aki tehát szeret táncolva vonulni Pécs utcáin, az legyen a téren fél 9-kor, hiszen a srácok bizonyára nagy örömünnepet rittyentenek sajátos slágerfeldolgozásaikkal.

Június 23.

Ezen a napon az első fellépő meglepetés lesz, a meglepetéseket pedig a legtöbben szeretik. Aki nem, az úgyis továbbáll és eszik vagy iszik valamit, míg a meglepetésbanda befejezi és átadja a színpadot a Pécsen már többször megfordult aranylemezes Honeybeastnek, akik electro-pop-rockjukkal mindig megcsinálják a pörgős hangulatot.

Június 24.

A kisbetűvel írandó gézakékazég nagy öregje a pécsi alternatív poprock-színtérnek, 2012-ben jelent meg első lemezük, amelyről pár dalt a rádióban is hallhatott a figyelmes hallgató. Nemrég jelent meg második lemezük, amelyről az Elmerülök biztosan felcsendül majd a téren is, hiszen ez a klipes dal. Utánuk újabb meglepetésvendég következik.

Június 25.

Az utolsó előtti napon a pécsi Jazzimpair nyit, és hozzák a nevükben is megbúvó dzsesszt, különleges és ritka hangszereikkel egyetemben. Ezután jön egy fergetegesnek ígérkező énekkoncert, az a capellában utazó Budapest Voices csapatától, akik olyan ismert hazai bandák slágereit dolgozzák fel, mint például a Tankcsapda, a Quimby, Péterfy Bori, és folytathatnánk.

Június 26.

A Boja kezdi az utolsó napot, ez a 2010 óta létező pécsi társaság pedig arról ismert, hogy magyar népdalokat ötvöznek dzsesszrock-elemekkel. A több tehetségkutatón és hazai fesztiválon sikereket elért banda után pedig jön az est- és a fesztivál fénypontja: Rúzsa Magdi. Róla nem kell írni semmit.