Lámpagyújtogatók – Egyetlen filmen az emberiség üzenete

Százados Miklós filmes csapata titkos megbízást kapott, hogy készítsék el az emberiség első filmes csillagközi üzenetét, ugyanis meghatározó jelentőségű felfedezés történt: nem vagyunk egyedül a világűrben. Ha az emberiségről egyetlen mindent összegző filmet szeretnél látni, a Lámpagyújtogatók legyen az!

hirdetés

lampa_42

A közel két órás képes üzenetben a filmtörténelem talán legszínesebb főszereplőgárdája: 42 ismert és elismert kutató, művész, sportoló, tudós szakember, üzletember és zenész honfitársunk fogalmazza meg az emberiség magyarországi optikán átszűrt válaszát a földi lét mindenkit foglalkoztató kérdéseire, köztük pedig több pécsi kötődésű személy is felbukkan a filmvásznon.

A filmet hordozó rakéta és űrszonda gyártását – a nemzetközi űrügynökségeket megkerülve – egy a kilétét felfedni nem kívánó hazai gyártó vállalta el, állítása szerint egy ilyen jellegű projekt kellő szakmai tapasztalattal és rutinnal bíró szakemberek számára manapság nem jelenthet problémát.

A projekt keretein belül egy kutatás is készült rólunk emberekről, a minket mozgató belső tényezőkről, ennek az eredményei is helyet kapnak majd azon a szondán, amellyel az üzenetet célbajuttatják az alkotók.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=rALurJWq8BY” width=”650″]

A Lámpagyújtogatók kategóriát teremt: a kultúr sci-fi (ejtsd elharapva: kultusszkifi) 2015 elejére készül el. Az alkotók kötelező darabnak szánják. A tervek szerint a rakéta kilövésekor egyszerre, egy időben minden magyarországi nagyvárosban – így Pécsett is – exkluzív és rendhagyó helyszíneken a földi nagyközönség számára is bemutatásra kerül. A további részletekről az alkotók későbbre ígérnek részletes tájékoztatást.