Olasz romantika a Negyedben

Parlami d’Amore…avagy beszélj nekem a szerelemről: szerelmes dalok a napfényes Itáliából a barokktól napjainkig, romantika, derű és izzó szenvedély.

hirdetés

A koncert augusztus 2-án 20:00 órakor kezdődik.

Helyszín: Zsolnay-negyed – Pirogránit udvar

Mediterrán hangulatú koncert, ahol a barokk zene találkozik a standard jazzel, az autentikus nápolyi dal (canzone napoletana) összefonódik a filmzenével, a bel canto slágerek komikus jelenetek formájában elevenednek meg a pódiumon, és legendás olasz könnyűzenei örökzöldek idézik az olasz életérzés elbűvölő hangulatát, hol andalító, hol fergeteges, perzselő zenei kavalkádban.

Teljes zenei crossover az operaházak világából, néhány briliáns tehetségű, első rangú muzsikusokból álló zenekar kíséretében olykor meg – megszökő, kivételesen szép hangszínű tenorénekes elegáns, könnyed és elragadó interpretációjában. Mindez a zenészek fantáziadús, az együttzenélés örömét árasztó, igényesen finom improvizatív muzsikájával fűszerezve.

Domenico Menini és a Straviarte Phora Quartett előadásában

Denis Biancucci – zongoraművész, művészeti vezető
Daniele Vianello – nagybőgő
Luca Bortolozzi – ütőhangszerek

A koncert különleges zeneiségű és magával ragadó előadásmódú itáliai muzsikusok közös munkájának egyik reprezentatív szintézise. A formáció 2010. óta patinás operaházakban, rangos jazz klubokban, bensőséges hangulatú művészeti szalonokban, illetve nagy befogadóképességű koncerttermekben rendszeresen koncertezik.

Parlami d’Amore … avagy …beszélj nekem a szerelemről… – koncert:

Benedetto Marcello – Quella fiamma che m’accende
Consuelo Velazquez – Besame Mucho
Augustin Lara – Granada
Charlie Chaplin – Eternamente (a „Rivaldafény” című filmből)
Cesare Andrea Bixio – Mamma
Gino Paoli – Il cielo in una stanza
Ernesto de Curtis – Tu ca nu chiagne
Lucio Dalla – Caruso
Cesare Andrea Bixio – Parlami d’amore Mariu’
Domenico Modugno – Nel blu dipinto di blu (Volare)
Renato Carosone – Amaramente (F. Chopin’s Nocturne op. 2 n. 9 zenedarabbal)
Eduardo di Capua – ‘O sole mio
Antonio De Curtis – Malafemmena
Giuseppe Verdi – Brindisi (Traviata –Pezsgőária)

A koncertprogramban felsorolt darabokat olykor a zenészek briliáns, improvizatív muzsikája, vagy a tenor elegánsan humoros, a publikummal aktívan kommunikáló játéka fűzi össze.

Jegyvásárlásra június 2-tól a Zsolnay Kulturális Negyed, a Kodály Központ, a Művészetek és Irodalom Háza, valamint a Cella Septichora infopontjain, valamint a jegymester.hu weboldalon van lehetőség. Jegyár: 1500 forint.