Szombaton ismét rendőr- és tűzoltónap lesz

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 7-én, szombaton rendőr- és tűzoltónapot tart a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

hirdetés

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon – Pécs, Engel János u. 1. – változatos és szórakoztató programokkal várnak minden érdeklődőt délelőtt 10 órától késő délutánig.

A rendőrségi bemutatók között a fegyverzeti és technikai bemutató, Közlekedésbiztonsági Szerencsejáték, KRESZ-puzzle, zsákbamacska, bűnmegelőzési labirintus, rendőrmotoros bemutató és a kerékpár gravírozás mellett a helyszínelők munkáját is jobban megismerhetik a rendőr- és tűzoltónap résztvevői.

Rendõrség - Kerékpáros egység

A katasztrófavédelmi programokon tűzoltó gépjárműfecskendő bemutató, mentőhelikopter bemutató, vizes céllövölde, füstsátor, kiépített kötélpálya és habparti is várja a kíváncsi látogatókat.

Fotó: Müller Andrea

A bemutatók mellett a rendezvény helyszínén a felnőttek és a fiatalok is remek szabadidős tevékenységek között válogathatnak. Lesz kisvasút, gokart, pónilovaglás, airsoft lövészet, íjászat, Rovitex kreatív sátor, trambulin, légvárak, arcfestés, lufi hajtogatás és kézműves sátor is.

A Baranya Megyei Tűzoltó és Katasztrófaelhárító Szövetségnek adott 800 Ft-os (nagycsaládosok esetén 2000 Ft) adományért cserébe a gyerekek a helyszínen karszalagot kapnak. A karszalaggal az udvaron található valamennyi játék ingyen és korlátlanul használható. Emellett büfé is várja majd a rendezvényre látogatókat.