Vérbutik nyílik Pécsen

Jótékonysági váradásra várják a horrorfilmek kedvelőit október végén Pécsen. A belvárosi bevásárlóközpontban vérbutik nyílik azok számára, akik egy népszerű filmsorozat rajongói, de szeretnének életeket menteni – egy kis ajándékért cserébe.

hirdetés

Ügyes marketingfogást alkalmaz az egyik tévécsatorna, amikor az egyik legnépszerűbb filmsorozatának legújabb évadát reklámozza, de miután egyúttal jótékony célokat is szolgál, ezért hírt adunk róla.

Bár nem mindenki, mégis sokan rajonganak az egyik legnépszerűbb amerikai horrorsorozatért. A filmfolyamot műsorra tűző adó a legújabb évad népszerűsítése okán vérbutikokat, úgynevezett blood store-okat nyit, ahol várják a rajongókat, hogy vérüket adják a sorozatért – és nem mellékesen a betegekért.

walkingdead1 - g

Az október végi – 27-én és 28-án zajló – kétnapos pécsi kezdeményezés során a helyiség maga teljes egészében a Walking Dead hangulatát idézi meg. Az első napon, csütörtökön fotózkodhatnak a kevésbé szégyenlős érdeklődők, akik kvízjátékon is részt vehetnek, másnap pedig – a helyszínen való előzetes regisztrációt követően – vért adhatnak.

Az érdeklődők kapnak egy menetlevelet, amelybe az előbb felsorolt eseményeken való részvételért pontokat kapnak – a legtöbbet természetesen a véradásért. A lepecsételt menetlevelek beváltásakor a játékban részt vevők a pontszám függvényében különböző ajándékok közül választhatnak a kézmelegítőtől és tolltól kezdve iPhone tokon keresztül pólókig és röviditalos poharakig bezárólag.

A szervezők szerint naponta 1800 önkéntes véradóra lenne szükség annak érdekében, hogy megfelelő mennyiségű vér legyen a kórházakban a szükséges műtétek elvégzéséhez.