Hamar előzetesbe kerültek a drogbanda tagjai

A Pécsi Járásbíróság összesen nyolc személy letartóztatását rendelte el egy hónapra nagy mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószerkereskedelem, kábítószer-birtoklás és új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt.

hirdetés

2019. május 10-én két pécsi, három komlói, egy budapesti férfi, valamint egy pécsi és egy szakcsi nő letartóztatását rendelték el.

A nyomozás eddigi adatai szerint az elsőrendű gyanúsított férfi 2018 decembere és 2019 májusa között rendszeresen bízta meg a harmadrendű gyanúsítottat azzal, hogy az ország több területéről vásároljon kábítószert, erre pedig többmillió forintot adott át neki ő, vagy élettársa, a negyedrendű gyanúsított nő. A harmadrendű gyanúsított az így szerzett kábítószerből napi rendszerességgel értékesített is a fogyasztók részére.

A kábítószer tárolására az elsőrendű gyanúsított az ötödrendű vádlott társát kérte fel, aki annak felügyelete és ellenőrzése mellett, új pszichoaktív anyagnak minősülő terméket is előállított.

A 2019 februárja és 2019 május eleje közötti időszakban a másodrendű gyanúsított férfi többszázezer forint értékű kábítószert adott át a hetedrendű gyanúsított részére, aki azt Budapestre szállította, majd ott még egy személy, a nyolcadrendű gyanúsított értékesítette a fogyasztók részére.

2019. május 8-án a nyomozó hatóság valamennyi gyanúsított lakóhelyén valamint autóikban is házkutatást tartott, jelentős mennyiségű kábítószert, új pszichoaktív anyagokat, sőt, a kábítószer előállításához és forgalmazásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A bíróság szerint viszont tartani lehet attól – figyelemmel arra, hogy milyen súlyú bűncselekményekkel gyanúsítják őket –, hogy a szabadlábon hagyásuk esetén ezek a személyek megszöknének, elrejtőznének, a bizonyítást veszélyeztetnék egymás, vagy más személyek befolyásolásával, megfélemlítésével, netán újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követnének el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, míg valamennyi gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a végzés nem végleges.

Az esetről, a május 8-i rajtaütésről, videóval együtt ITT ÍRTUNK!

Hirdetés