Több településen át üldözték a begyógyszerezett sofőrt

A Komlói Járásbíróság 10 hónap börtönre és 3 év 10 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki nem állt meg a rendőröknek és több településen át üldözték. 

A vádlott férfi 2017. október 5-én a kora esti órákban bódult állapotban közlekedett az általa vezetett személygépkocsival a 66-os számú főúton, amikor a Sásdi Rendőrőrs rendőrei közúti ellenőrzést tartottak. A rendőrök ennek során észlelték, hogy a vádlott „Előzni tilos!” jelzőtábla hatálya alatt, a záróvonalat átlépve előzött meg egy másik személygépkocsit. Ekkor megkülönböztető hang- és fényjelzést használva követni kezdték a vádlott által vezetett járművet, hogy intézkedés alá vonják. A vádlott nem állt meg a gépkocsijával, hanem továbbhaladt és a sebességhatárt folyamatosan átlépve, nem az útviszonyoknak és a forgalmi jelzéseknek megfelelően közlekedett, több településen is keresztülhaladt, miközben több szembejövő gépjárművet kényszerített lehúzódásra.

A vádlotti gépkocsit – hat településen keresztül üldözve – a rendőröknek a 6601 számú úton sikerült intézkedés alá vonni. A vádlott a gépkocsit a gépjárművezetésre hátrányosan ható szerek hatása alatt vezette.

Az ügyész az esetleges fellebbezése bejelentésére három munkanapi határidőt tartott fenn, így a bíróság határozata még nem jogerős.