28 kiló aranyat loptak

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség emelt vádat négy férfival szemben, akik egy bérelt helyiség és a mellette lévő ékszerház közös falát kibontva csaknem 200 millió forint értékben loptak el ékszereket – írja az Origo.

hirdetés

Az eset még 2012 novemberében történt. Az egyik férfi megbízásából társa kibérelt egy üresen álló helyiséget a VIII. kerületi Rákóczi úton, hogy a közvetlenül mellette lévő ékszerház közös falát kibontva, a páncélszekrényből ékszereket lopjon.

A konkrét lopást már nem ők, hanem két társuk követte el egy harmadik, máig ismeretlen férfivel együtt. 2012. december 24. és december 27. között az ékszerüzlettel közös falat kibontották, a páncélszekrény hátsó falát kivágták és mintegy 28 kilogramm arany ékszert loptak el csaknem 200 millió forint értékben. A lopott ékszereket eladták, a pénzt pedig szétosztották.

A kerületi ügyészség különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emelt vádat, az elkövetők öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Az egyik falbontó férfi egy másik ügyben is vádlott. Az ügyészség szerint társaival titkosrendőröknek kiadva magukat csaknem 180 millió forint értékű készpénzt raboltak egy vietnámi férfitól.