38 milliárd dollárba kerül az Amazon alapítójának a válás

Pénteken lezárult Jeff és MacKenzie Bezos válópere, a bíróság véglegesítette a megállapodásukat, és ez alapján 38 milliárd amerikai dollárba kerül az Amazon alapítójának, hogy 25 évi házasság után külön utakon folytatják tovább – írja az Index.hu.

A BÍRÓI DÖNTÉS ÉRTELMÉBEN A 49 ÉVES ASSZONY MEGKAPJA A VILÁG LEGNAGYOBB INTERNETES KISKERESKEDELMI VÁLLALATA, AZ AMAZON RÉSZVÉNYEINEK 4 SZÁZALÉKÁT, MINTEGY 19,7 MILLIÓ DARABOT

Az 55 éves férj, Jeff Bezos ugyanakkor megőrzi a cégben 12 százalékos részesedését és továbbra is a világ leggazdagabb embere marad. A részesedésének értéke 114,8 milliárd dollár.

A megállapodás értelmében Mackenzie Bezos átadja immár volt férjének a Blue Origin űrvállalatban, valamint a The Washington Post című lapban birtokolt részesedését, és az Amazon-részvények szavazati jogát is.

Az asszony májusban azt közölte, hogy csatlakozik a Giving Pledge nevű kezdeményezéshez, amelyben gazdag emberek azt vállalják, hogy vagyonuk felét jótékony célokra ajánlják fel. Az adományozó fogadalom kampányt még 2010-ben indították olyan közismert amerikai milliárdosok, mint Warren Buffett, valamint Bill és Melinda Gates.

hirdetés