Annyira független a fővárosi lap, hogy a főnök még baloldali pártot is alapított!

Tarjányi Péter volt már sok minden. Biztonságpolitikai szakértő, író, üzletember és persze médiavállalkozó. Idén nyáron újjáalapította a 2008-ban egyszer már életre hívott Zoom.hu nevű portált, amely magát függetlenként, Európa-pártiként, szabadelvűként határozta meg – szúrta ki a Magyar Idők

hirdetés

A függetlenség mindenesetre még „papíron” sem tartott túlságosan sokáig a Magyar Idők szerint. A tulaj ugyanis hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy Magyar Progresszív Mozgalom néven politikai erőt, magyarán pártot alapít.

A bejegyzésből kiderül, hogy a legújabb formáció azért aggódik, hogy az ellenzéki térfélen nem állt fel még egy, a 2014-eshez hasonló összefogás sem, céljuk pedig „egy egységes ellenzéki politikai erő szervezése a demokrácia helyreállítása érdekében”!

Ám a történetben a csavar csak ezután következett! Az újdonsült, önjelölt „pártvezér” által tulajdonolt portál munkatársai a bejelentést követően siettek leszögezni, hogy a „független, objektív tájékoztatást” ezek után sem fenyegeti semmiféle veszély, majd az erről szóló szerkesztőségi közleményt nem sokkal később törölték, azonban az a google tárolt verziójában még most is elérhető. Tarjányi a jelek szerint megtette az első lépést a „demokrácia helyreállításáért.”

  • A. Zimmer

    és mindezt olvashatjuk a függetlenség látszatára sem adó városi tulajdonban lévő hírportálon.