A villanyon sprórolnak a fiatalok

A magyar fiatalok egy százfokú skálán 83 ponttal fejezték ki, hogy mennyire tartják fontosnak a környezet védelmét, az ilyen irányú erőfeszítéseikre viszont már csak 65 pontot adtak – derül ki az Ipsos kutatásából, amelyet az elmúlt 3 hónapban készítettek, a 15–25 év közöttieket reprezentáló 500 fő személyes megkérdezésével, adta hírül az Index.hu.

hirdetés

A kutatásból kiderült, hogy leginkább a villamos energia hatékony fogyasztására figyelnek oda a fiatal felnőttek: 72 százalékuk lekapcsolja a villanyt egy helyiségben, ha ott senki nem tartózkodik, 49 százalékuk energiatakarékos izzót vásárol.

Csak egy szűkebb csoportra jellemző a szelektív hulladékgyűjtés (43 százalékra) és a háztartási készülékek vásárlása esetén az energiabesorolás figyelembe vétele (41 százalékra). A használt elemeket 27 százalékuk viszi el gyűjtőhelyre, a lejárt gyógyszereket még ennél is kisebb hányaduk, csupán 17 százalékuk, írják a cikkben

  • Miért is ?

    Bár nem jellemző, de nem csak a fiatal felnőttek vannak rákényszerűlve a takarékoskodásra, hanem már, minden bérből, és fizetésből élő, kétkezü Magyar állámpolgárnak. Már mint tudjuk, hogy az országba “horror” árakat fizetünk a szolgáltatóknak, független attól, hogy a jólhangzó szlogennel élve, a “látszólagos rezsicsökkentések” idejét éljük.