Bírósághoz fordult Pécs a szír mágnás miatt

Bachar Najarinak nincs közel a Zsolnay családhoz

Keresetet nyújtott be a pécsi önkormányzat a Fővárosi Törvényszékhez miután négy pécsi, az önkormányzat birtokában lévő ingatlanra jegyeztetett be jelzálogjogot Bachar Najari, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra többségi tulajdonosa – tudta meg a Pécsi Újság.hu

hirdetés

A lap emlékeztet rá, hogy februárban Bachar Najari négy városi birtokban lévő ingatlanra is jelzálogjogot jegyeztetett be, mert a Magyar Fejlesztési Bank felmondta 433 millió forintos hitelét. Ezt a tartozást a bank eladta a West Hungária Baunak (WHB), utóbbi azzal együtt megkapta a zálogjogokat is. Najari magánvagyonából kifizette a tartozást (jelen állás szerint a Zsolnay-gyár neki tartozik), amiért hozzá kerültek a jelzálogjogok.

A pécsi önkormányzat vitatja az eljárás jogszerűségét, ezért a Fővárosi Törvényszékhez beadott keresetben kérték a jelzálogjog bejegyzés törlését és az eredeti állapot helyreállítása céljából.

A lap szerint a szocialista városvezetés ideje alatt keletkeztek a gyár tartozásai, az egyik még 1999-ből való, 2002-ben még megfejeltek.