“Csak vagyonkezelő voltam”

Vagyonkezelés céljából került a birtokába az osztrák bankban tárolt, több mint negyedmilliárd forint értékű valuta, adta hírül az Mno.hu.

hirdetés

Nem a saját pénze volt az osztrák Volksbankban elhelyezett 577 ezer euró, valamint 163 ezer dollár. Az összegekről 2008-ban és egy évvel később vagyonkezelőként rendelkezett, és a valuta ebből a célból került hozzá, olvasható a cikkben.

A Magyar Nemzet információi szerint egyebek mellett ezt is tartalmazza az a vallomás, amelyet Simon Gábor, az MSZP bukott elnökhelyettese gyanúsítottként tett az osztrák pénzintézetben fellelt negyedmilliárd forintnak megfelelő fizetőeszköz eredetéről. A lap úgy tudja, a volt országgyűlési képviselő február 18-i kihallgatásán a pénz valódi tulajdonosáról nem beszélt.

A mesés összeg származásáról egyébként Mesterházy Attila, az MSZP elnöke beszélt először, miután az Egyesült Államokból hazatérve titokban egyeztetett helyettesével. A pártelnök újságírók előtt kijelentette, Simon Gábor jövedelme nem függ össze a politikával, az korábbi saját forrásfelhalmozás.