Elhagyatott épületek a belvárosban

Ahogy arról korábban a PécsMa is beszámolt, múlt héten berúgták a megyei könyvtár magára hagyott épületének ajtaját, így a bibliotéka bejáratán jókora lyuk keletkezett. Most a Bama.hu összeszedte, milyen elhagyatott belvárosi épületek rombolják még a városképet. 

hirdetés

A Bóbita Bábszínház épületén az egyik utolsó történés az volt, hogy helyreállították a bejárati ajtót, amelybe belerohant egy autó. De egyébként semmi változás. Az épületét még öt évig nem lehet értékesíteni, különben vissza kellene fizetni az új bábszínházra és a Tudásközpontra kapott, egyenként is többmilliárdos támogatást, vagy legalábbis egy részét.

Bóbita 3

A volt Munkácsy-rendelő épületével kapcsolatban a sérült ablaküvegek jelentik a legnagyobb problémát, és egyben a veszélyt. A tulajdonos, illetve a jelzálogjog tulajdonosa még mindig nem gondoskodott a ház biztonságossá tételéről.

munkácsy rendelő2

Az MDF egykori pécsi pártszékházánál is rettenetes állapotok vannak, egészen konkrétan csövestanya lett az épületből. Az ingatlan tulajdonosa, az MDF jogutódja két éve nem tesz semmit a helyzet javítása érdekében – írja a lap.

MDF székház

A volt FEK épületének megvételét a pécsi képviselők megszavazták múlt ősszel. A ház azonban továbbra is elhagyatott, csak a homlokzatát festették át 2010-re.

FEK, tiszti kaszinó (2)