Elnöki palotába volt bejelentve Simon

A Blikk információi szerint Simon Gábor a volt elnöki palotába volt bejelentve Bissauban. Gulyás Gergely az üggyel kapcsolatban szerdán úgy nyilatkozott, kizárt, hogy Mesterházy volt helyettesének 240 milliója a politikai szerepvállalása előtti időszakból származik, írja az Mno.hu.

hirdetés

Simon Gabriel Derdák névre kiállított bissau-guineai útlevelébe lakcímként az ottani elnöki palota került. Bissau-Guinea a világ egyik legszegényebb állama, a Transparency International 2013-ban vizsgált 177 országa közül az egyik legkorruptabb. Ilyen helyeken könnyű hamis, de akár igazi papírokhoz is jutni a bürokrácia megvesztegethetősége miatt.

A fideszes Kucsák László azt kezdeményezi, folytasson le belső vizsgálatot a fővárosi XVIII. kerületi önkormányzat annak kiderítésére, hogy Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes eltitkolt vagyona származhat-e kerületi pénzekből, olvasható a cikkben.

Elképzelhetetlennek tartja Lendvai Ildikó, hogy Simon Gábor bankszámlákon rejtegetett millióinak köze lenne az MSZP-hez. A szocialisták volt pártelnöke a Hír TV-nek azt mondta: ilyen banális hibát csak egy amatőr párt követhetne el.

„Simon Gábor ügyében a magányos elkövető teóriáját néhány MSZP-s politikuson kívül senki nem hiszi el, sőt lehet, még ők sem. Ha igazak a sajtóhírek, akkor a szocialisták között a kettős állampolgárságnak már idejekorán voltak hívei, hisz Simon Gábor bissau-guineai útlevéllel nyitott bankszámlát és helyezett el pénzt” – vélte Gulyás Gergely a Duna Televízió Közbeszéd című szerdai műsorában.