Eltűnt Simon Gábor

Nem vizsgálják meg és nem is hozzák nyilvánosságra az MSZP-ben azt a vagyonnyilatkozatot, amelyet Simon Gábor, a szocialisták napokban lemondott elnökhelyettese kimondottan a párt számára készített, adta hírül az Mno.hu.

hirdetés

A szocialisták ugyanis nem elégednek meg az országgyűlési képviselők által leadott és a nyilvánosság számára is elérhető bevallásokkal, hanem külön nyilatkozatot kérnek a honatyáktól és minden párttisztséget viselő személytől. Arról is külön kell nyilatkozni, hogy semmilyen erkölcsileg megkérdőjelezhető ügyük nincs, írják a cikkben.

Ferencz Gábor, az MSZP sajtófőnöke a Magyar Nemzet kérdésére azt mondta, hogy a vagyonnyilatkozatokat mindenkinek lezárt borítékban kell benyújtani, kibontani pedig csak az alapszabályban leírt esetekben lehet a párt etikai testülete, illetve fegyelmi testületének vezetői által, valamint a vagyonnyilatkozatot adó személy jelenlétében.

Mivel Simon Gábor már kilépett a pártból, a boríték zárva marad, a volt elnökhelyettes pedig akár bontatlanul visszakaphatja – vagyis vélhetően sosem fog kiderülni, mit vallott be egykori pártjának a nyilvánosság elől eltitkolt 240 millió forintból és budai luxuslakásának eddig szintén tisztázatlan finanszírozásáról, olvasható a lapban.