Félezer embernek adhat munkát az óriáscég Pécsen

Ötszáz embernek adhat munkát az az óriásgcég, amely többmilliárdos befektetéssel startolna, és rendületlenül kitart Pécs mellett – értesült a Pécsi Újság.hu.

A lap értesülései szerint még tavaly decemberben jelentették be a pécsi városvezetők, hogy hamarosan egy újabb, nagy beruházó érkezik Pécsre. Mindeddig azonban nem érkezett újabb hír a cégről, s az is elterjedt a városban, hogy felszívódott a befektető, s a dologból nem lesz semmi. A befektető képviselői azonban jelenleg is Pécsett tartózkodnak, zajlik a beruházás előkészítése.

A külföldi óriáscég jelenleg a világ egy másik pontján hajt végre egy nagyon jelentős fejlesztést, ami néhány napon belül befejeződik, ezt követően viszont már Pécsre koncentrálnak.

Miután a tőzsdén jegyzett cégről van szó, korántsem mindegy számukra, mikor jelentik be egy újabb gyáregység megnyitását, ez a magyarázata, hogy még nem közöltek konkrétumokat a pécsi beruházásról, erre viszont már a közeli jövőben sor kerülhet. Információink szerint első körben nagyjából ötszáz új álláshelyet hoznak létre a városban, éppen olyanokat, amilyenre Pécsnek nagy szüksége van: jól képzett munkavállalók találhatnak majd állásra.