Gyufásdobozokat hajtogat Kata gyilkosa

Gondolnánk-e arra, hogy amikor elővesszük a gyufát, hogy meggyújtsuk a gázt a tűzhelyen, talán éppen P. László (27) keze munkáját tartjuk a kezünkben? Márpedig ez nem is olyan elképzelhetetlen – írja a Blikk.hu.

hirdetés

A lap megtudta: Bándy Kata †25, kegyetlen gyilkosa dolgozni kezdett a szegedi Csillagbörtönben, a múlt hét óta gyufásdobozokat és papírzacskókat hajtogat, sőt esetenként trafót is szerel, így telnek napjai az ország egyik legszigorúbb büntetés-végrehajtási intézetében.

P. László 2012. július 8-án hajnalban ölte meg a Pécsen rendőrségi pszichológusként dolgozó fiatal lányt. Miközben megpróbálta megerőszakolni, puszta kézzel megfojtotta, holttestét pedig egy bokros árokba gurította. A férfi tettéért első fokon tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kapott, a másodfokon eljáró bíró viszont úgy döntött, hogy 40 év múlva feltételesen szabadulhat.

p. lászló kitakarva

Ez nem kevesebbet jelent, minthogy a fiatal férfinak négy évtizedet még biztosan rács mögött kell töltenie, aminek első éve tanulással telt, hiszen amikor bevonult, még az általános iskolát sem végezte el. Ezt azóta a börtönben pótolta, jó eredménnyel végezte el a nyolc osztályt. Mivel azonban továbbtanulni nem akart, P. Lászlónak munkát kellett találni a rácsok mögött, erre – információink szerint – a múlt héten került sor.

Bándy Kata gyilkosa nem a zárkájában dolgozik, de természetesen nem szállítják külső helyszínre sem, a börtön épületében betanított munkásként hajtogatja a dobozokat és a zacskókat. Munkájáért, mint minden rabnak, neki is jár pénz, ami a mindenkori minimálbér egyharmada, azaz idén 33 800 forint. Ebből még levonják a tartási költségét, a maradék körülbelül havi 10 ezer forintból tud telefonálni vagy cigit, kávét vásárolni magának.

Később akár munkakört is válthat, hiszen Szegeden számos munka közül választhatnak az elítéltek. Van, aki karbantartóként dolgozik, akad varroda, mások mosogatnak, de léteznek olyan munkák is, mint a könyvtáros és a stúdiós, bár ezekhez semmiképpen nem elég a nyolc általános.