Hatalmas pénzek a munkahelyteremtésre

A szerződés legyen tisztességes

Munkahelyteremtésre fordítják a 2014–20-as európai költségvetési ciklusban Magyarországra érkező támogatások 60 százalékát, olvasható az Mno.hu oldalon.

hirdetés

Magyarország gazdaságfejlesztésre 2900, területfejlesztésre 12 ezer milliárd forint uniós forrást használ fel – jelentette ki Varga Mihály. A miniszter a 400-450 fős hallgatóságnak elmondta: a kormány az elmúlt négy évben kiszabadította az országot az adósságcsapdából, előtörlesztette az IMF-hitelt, és úgy vállalta át az önkormányzatok adósságát, hogy eközben három százalék alá szorította a költségvetési hiányt, és jelentős eredményeket ért el a foglalkoztatásban.

A miniszter bejelentette: Csehországban elérte az ötmilliót a foglalkoztatottak száma, s Magyarország is ezt célozza meg. Ismert, hogy az idei esztendő első hónapjában tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma. Mindemellett cél az is, hogy a fiatalokat egyre jobb helyzetbe hozzák, írják a cikkben.

  • Orbánisztáni jövő

    Az ötmilliós foglalkoztatottság max úgy jöhet össze, ha a lakosság a fideszes oligarchák házát, stadionját építi közmunkában, miközben ő prostikkal koktélozik a jakuzziban.