Karácsony Gergely szerint nem nácizmus, hogy Gyöngyösi listázta volna a zsidókat

Minden pillanatában tanulságos interjút adott a baloldali főpolgármester-jelölti casting első fordulójának győztese, Mellár Tamás főtámogatója, Karácsony Gergely a Hír TV-nek. A Párbeszéd társelnöke több mint tíz percig védte a náci botrányokban túltengő Jobbikot – írja az Origo

hirdetés
Uránia Mozi

A magyar politika egyik legnagyobb mezváltója, Karácsony Gergely volt a Hír TV vendége kedd este, ahol tíz hosszú percig mentegette a náci ügyei kapcsán a Jobbikot. Mindez azért is furcsa, mert korábban olyanokat mondott, hogy:
– „abban az ellenzéki együttműködésben, amiben én gondolkodom, jelenleg nincs helye a Jobbiknak”;
– „a pártban továbbra is vannak nácik, csak most nem aktívak, mert megtiltották nekik a nácizmusuk gyakorlását”.

Karácsony Gergely elmondta azt is, a Jobbik nem náci, teljesen megváltozott, hiszen a nácik egytől egyig elhagyták a pártot. A műsorvezető közbevetette, hogy akkor mi a véleménye a pártban maradtak kijelentéseiről, egész pontosan Gyöngyösi zsidólistázós, Sneider cigányagyonverős, és Kulcsár Gergely cipőbe köpős megnyilvánulásairól. Karácsony összesítéséből kiderült, hogy igazából semmi különösebb probléma nincs ezekkel a kijelentésekkel, hiszen vagy régiek, vagy kiragadottak voltak, vagy nem úgy értették – írja a lap.