Karácsony Gergelyék is választási csalást követhettek el

Nagyon úgy néz ki, hogy Józsefváros után Erzsébetvárosban is csalt az ellenzék az ajánlásgyűjtés időszakában – derül ki az Origo birtokába jutott dokumentumokból. A lap birtokába jutott fényképeken az látszik, amint Szücs Balázs párbeszédes képviselőjelölt egyik aktivistája az egyik ajánlóívről a másikra másolja az adatokat.

A lap egyik olvasója több olyan képet és Facebook-bejegyzést juttatott el a portálhoz, amely megmutatja, hogy Józsefváros mellett Erzsébetvárosban is piszkos módszerekkel dolgozik az ellenzék a választási siker reményében. Felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék itt is rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait. Az egyik megküldött fotón ugyanis az látható, amint egy középkorú férfi az egyik ajánlóívről a másikra másolja az adatokat egy nagyobb asztaltársaság körében. Ebben az esetben két dologról lehet szó: az ellenzéki aktivista vagy jogszabályellenesen rögzítette a hivatalos dokumentumon szereplő adatokat, vagy ami ennél is durvább forgatókönyv, hogy meghamisította azokat. Akárhogy is volt, az erzsébetvárosi eset is rámutat arra, hogy a kormányellenes erők fővárosi szinten folyamodhattak csaláshoz.

Mint az köztudott, az ajánlóívek bármilyen formában történő másolását, valamint azok hamisítását a törvény bünteti, ugyanis ezeken nem kell semmit feldolgozni, a jelölteknek csupán össze kell gyűjteniük és le kell adniuk a választási bizottságnak.

Mint ismert, a VII. kerületben hosszas huzavona után a DK-s Niedermüller Péter lett az ellenzék (egy részének) polgármesterjelöltje, aki a nyár folyamán kihirdette jelöltjeit. A döntés értelmében a 7-es számú körzetben indul a párbeszédes Szücs Balázs, aki azzal vált ismertté, hogy Niedermüllerrel ellentétben bevette volna az antiszemita Jobbikot az összefogásba az ellenzéki pozícióosztogatás során. A politikus Facebook-oldalán elérhető fotó alapján egyértelmű, hogy a középkorú férfi Szücs kampánycsapatának a tagja. A két képen ugyanis jól beazonosíthatóan ugyanazok a személyek szerepelnek, ami azt jelenti, hogy Karácsony Gergely párttársának segítői követhették el a választási csalást.

Hirdetés