Kevesebb adót akar fizetni? Legyen észt!

Pár kattintás és megszerezhetünk bármit

A világon bárki, például itthon vagy külföldön dolgozó magyarok is lehetnek észt állampolgárok – digitálisan. És hogy ez miért jó? A dolog óriási adókedvezményekkel és nevetségesen egyszerű ügyintézéssel jár – írja a Hvg.hu.

hirdetés

A digitális állampolgársággal már minden felnőtt észt rendelkezik, ahogy egy e-személyivel is, amit a világon bárhol egy számítógépre köthet, ezzel pedig intézheti ügyeit, legyen szó akár egészségbiztosításról, vagy valamilyen hivatali probléma megoldásáról.

Az igazolvánnyal tényleg bármilyen hatóságot el lehet érni, a szolgáltatásaikat pedig használatba lehet venni, de akár szavazatot is le lehet adni a parlamenti választásokon. A kártyát egy hozzátartozónak adva a beteg helyett például egy családtag is megveheti a felírt gyógyszereket.

A digitális állampolgárok kis- és középvállalkozásokat támogató környezetet, kedvező adózási feltételeket is kapnak, mindezt akár úgy is, hogy eközben nem Észtországban élnek. Az e-állampolgárságot elsősorban azoknak érdemes igényelniük, akiknek nemzetközi ügyfeleik vannak – olvasható a Hvg cikkében. A digitális állampolgároknak például egy euró vállalkozói adót sem kell fizetniük, amíg a cégükből nem vesznek ki profitot.