Kokainozáson kapták az amerikai alelnök fiát

Elbocsátották a haditengerészet tartalékos állományából Joe Biden amerikai alelnök fiát, miután egy kábítószer-rutinvizsgálaton kiderült, hogy kokaint fogyasztott – írja az Origo.hu.

hirdetés

A The Wall Street Journal című napilap szerint Hunter Bidennél még tavaly júniusban végezték el a vizsgálatot. Egy katonai szóvivő megerősítette, hogy a 44 éves Bident leszerelték, de további részleteket nem állt módjában közölni.

Az alelnök ügyvédként végzett fia két éve kezdett tartalékosként részidős szolgálatot a haditengerészetnél. Főmunkaidőben egy befektetési cég vezetőségében dolgozik.

Hunter Biden közleményt adott ki, amelyben sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, és jelezte, hogy tiszteletben tartja a döntést. Hozzátette, megtiszteltetésnek tekintette, hogy az amerikai hadsereg kötelékében szolgálhat. Biden közleménye nem tér ki arra, hogy pontosan miért kellett távoznia, de azt elismerte, hogy az ő cselekedeti vezettek parancsnokai döntéséhez.

Joe Bidennek van egy másik fia is, Beau Biden, aki jelenleg Delaware állam főügyésze. Hunter Biden maga is háromgyermekes apa.