Könnyebben parkolhatunk a klinikai tömbnél

Probléma volt a parkolással a klinikai tömbnél

A közelmúltban megnyitották a közforgalom előtt a Janus Pannonius Klinikai tömb főbejáratával szemben található Ifjúság úti parkolót – tudta meg a bama.hu.

hirdetés

Mint azt lapunk  is többször megírta, a Janus Pannonius Klinikai Tömbnek elnevezett egykori 400 ágyas klinika környékén már évek óta sok bosszúságot okozott, hogy szinte lehetetlen volt parkolóhelyet találniuk azoknak, akik látogatóba érkeztek beteg családtagjaikhoz. Az épület bejárata előtti néhány parkoló ugyanis már reggeltől folyamatosan foglalt. A méltatlan helyzet megoldására már több elképzelés is született, amelyet az egyetem és a város közösen próbált megvalósítani.

Probléma volt a parkolással a klinikai tömbnél
Probléma volt a parkolással a klinikai tömbnél

A problémára most némileg megoldást jelenthet az, hogy megnyitották a Janus Pannonius Klinikai tömb főbejáratával szemben található Ifjúság úti parkolót, mellyel a klinikai tömb előtti parkolás lényegesen könnyebb lesz.

A parkolási díj óránként 100 forint, napijegy nincs. Este 7 óra után, valamint a munkaszüneti napokon pedig díjmentes a parkolás, továbbá a mozgáskorlátozottak is díjmentesen parkolhatnak itt.