Még az ellenzéki Gémesi György is egyetért a hajléktalantörvénnyel

Gémesi György, Gödöllő polgármestere közzétett egy videót a közösségi oldalán, amiben arról beszél a helyi hajléktalanszálló vezetőjével, Forrainé Murányi Judittal, hogy az új törvény egy jó dolog, ami valójában segíti a hajléktalanok reintegrációját a társadalomba. Az igazság persze nem tetszik a fake news baloldali lapnak, az Indexnek – írja az Origo

A balliberális propagandasajtót, elsősorban az Indexet azt borította ki, hogy Gémesi kimondta az igazságot a hajléktalan-kérdésről.

A felvételen Gémesi nyíltan közli, hogy „a korábban hajléktalanszállón lakó, most megbüntetett gödöllői hajléktalan nem tartja be a szabályokat és ezért ment vissza az utcára is.”

Az intézmény vezetője hozzáteszi, hogy ez így van, az éjjeli menedékhelyen pedig van négy üres hely, ahová be lehet menni, de ahhoz be kellene tartani az együttélés minimális feltételeit.

Gémesi szerint „a törvény nem a hajléktalanokra, hanem az utcán életvitelszerűen tartózkodó hajléktalanokra vonatkozik, ez pedig két külön dolog.”

Aztán a polgármester elbeszélget egy hat éve a szállón élő férfivel, Sándorral, aki látszólag elégedett az ellátással.

Azt kérem mindenkitől, ne vigyenek ennivalót, ne adjanak pénzt, a kocsmában köt ki, bort vesznek belőle. Az utcán való életvitelszerű tartózkodás pedig olyan közegészségügyi problémákat jelenthet, amiket senki nem akar – közölte Gémesi, az Új Kezdet vezetője.

Gémesi György helyét egyébként Mánfa volt polgármestere, Hohn Krisztina kapta meg, ugyanis az elnök inkább a városvezetést választotta. Hohn az Új Kezdet alelnöke, viszont a pécsi Keresztes László Lóránt által vezetett LMP-ben politizál, mivel ennek a pártnak a parlamenti frakciójában tevékenykedik.

hirdetés

Hirdetés