Megszavazták a paksi bővítést

Megszavazták a paksi atomerőmű bővítését, amely biztosítja hazánk nagyobb energiafüggetlenségét, adta hírül az Mno.hu.

hirdetés

Jóváhagyta a paksi erőmű bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodást a parlament csütörtökön név szerinti szavazáson. Korábban az LMP képviselői megakadályozták a voksolást, írják a cikkben.

Az egyezmény kihirdetését a kormánypártok és a Jobbik-frakció támogatta, a jelenlévő MSZP-s, LMP-s képviselők nemmel szavaztak. Szintén nemmel voksoltak a Párbeszéd Magyarországért független képviselői, a független Ángyán József, Endrésik Zsolt és Szili Katalin, valamint a jobbikosok közül egyedüliként Gaudi-Nagy Tamás. A Demokratikus Koalícióhoz tartozó képviselők nem vettek részt a szavazásban.

A parlamenthez benyújtott törvényjavaslat indoklása szerint az oroszokkal kötött egyezmény biztosítja, hogy a paksi atomerőmű magyar állami tulajdonban marad. Az erőmű kapacitásának fenntartása jelentősen növeli a GDP-t, hiszen a foglalkoztatáspolitikai célokkal összhangban az egyezmény lehetővé teszi, hogy 40 százalékos hazai beszállítás, részvétel mellett valósuljon meg a kapacitásfenntartás. A beruházás több mint egy évtizedig kiemelt foglalkoztatási és üzleti lehetőséget biztosít majd a hazai vállalkozásoknak, olvasható a cikkben.

  • ja

    Botond, nem akarlak elkeseríteni, de azt suttogják, hogy ismét a fidesz fog nyerni. Ennek én nem örülök, de vajon mikor jön el az az idő, hogy felelni fognak a ballépesekért akár ők, vagy az elődök?

  • Botond

    Megbocsájthatatlan bűn a paski bővítés és az orosz hitel! A Fidesz felelni fog ezért a hazaárulásért!