Megszólalt a Zsolnay tulajdonosa

Cél: az első hely

Bachar Najari szerint csupán alaptalan támadásokkal számolnák fel a Zsolnay-gyárat. Egy budapesti sajtótájékoztatón nyilatkozott erről, és szerinte le akarják járatni – írja az Index.

hirdetés

Najari szerint “a céget az uniós támogatások, valamint a nagy épületfelújítási projektek és a pirogránit üzletág jelentette nagy üzleti lehetőségért akarja megszerezni egy lobbicsoport”.

Állítása szerint 2013 óta – mikor megvásárolta a céget – közel egymilliárd forintot fektetett bele, jelentősen csökkentette a Zsolnay veszteségét.

A szír üzletember szerint amíg Páva Zsolt pár hónapja nem állította a nyilvánosság előtt, hogy a gyár a csőd szélén áll, semmi gond nem volt. Ezután a kisebbségi tulajdonos önkormányzat elérte az államnál, hogy az is kezdeményezhesse a felszámolást. Ennek a következménye lett a NAV-razzia.

Azzal zárta, a cég nemhogy nem veszteséges, de jelen pillanatban két, összesen félmilliárd forint értékű projekten is dolgoznak a fővárosban.

A tájékoztatón ugyanakkor arról nem beszélt, hogy mégis miért vannak olyan hangfelvételek, amelyek korántsem arról tanúskodnak, hogy minden a lehető legnagyobb rendben zajlott a vállalatnál, és vajon miért beszélnek arról a dolgozók, hogy elvették a cafetériát és a kollektív szerződést tőlük?